Нарушенията в работата на веригата на доставки все още се

...
Нарушенията в работата на веригата на доставки все още се
Коментари Харесай

Липсата на части бави най-големия производител на камиони

Нарушенията в работата на веригата на доставки към момента се демонстрират в международен мащаб, а ръководителят на най-големия производител на камиони предизвести, че дефицитът на авточасти забавя производството на хиляди камиони от марката.

Главният изпълнителен шеф на Daimler Truck Мартин Даум съобщи пред CNBC, че актуалните проблеми с веригите на доставки са измежду най-големите, които е виждал в неговата над 25-годишна кариера, което пък води до съществени забавяния на производството на компанията.

“Подложени сме на голям напън във връзка с веригата на доставки,” съобщи Даум, чиито камиони се употребяват и в други значими промишлености, като логистика и строителство.

“Бих споделил, че това е една от най-лошите години в моята кариера в производството на камиони, в която от време на време би трябвало да допълваме изчезналите елементи на камион по три или четири пъти,” добавя той.

Производителят на камионите Mercedes-Benz Truck разгласи по-рано този месец, че има признаци, че продължителният дефицит на чипове наподобява отслабва. Микрочиповете, или полупроводниците, са значителен съставен елемент от актуалната автомобилна промишленост, а техният дефицит стартира в разгара на пандемията от COVID-19 и вследствие на затворени поради нея фабрики.

Според Даум обаче дефицитът на други елементи също продължава да забавя производството на хиляди камиони в интернационалната мрежа от фабрики на компанията.

“Имаме над 10 000 камиона в няколко завода, на които им липсват по една или две елементи, а ние обезверено претърсваме света за тези елементи,” споделя той.

Инфлационният напън също оказва съществено въздействие върху производството на Daimler Truck, защото разноските за сила и първични материали в този момент са доста по-високи.

Компанията също по този начин води договаряния за нарастването на заплатите на чиновниците.

Въпреки това производителят на камиони, измежду чиито марки са още Freightliner, Western Star и Fuso, отбелязва и някои проблясъци. Само в Съединени американски щати има насъбрано търсене на към 200 000 камиона, съгласно Даум, в резултат на проблемите с предлагането през 2020 и 2021 година

“Това ме кара да бъда оптимист, че 2023 година няма да е прекомерно неприятна. А няма да е прекомерно неприятна е немски израз за може да бъде добра 2023 година,” споделя той.

Миналия месец Daimler Truck разгласи 8% растеж на годишна база в продажбите за първото тримесечие, като приходите на групата нарастват със 17% за същия интервал.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР