Нарушенията на Беър Грилс в Рила са паленето на огън

...
Нарушенията на Беър Грилс в Рила са паленето на огън
Коментари Харесай

Нено Димов за казуса с Беър Грилс: Защо прощаваме на чужденеца, а реагираме остро срещу българите?

Нарушенията на Беър Грилс в Рила са паленето на огън и плуването в езерото. Българска компания е получила позволение от националния парк, на тези хора им е казано какво може и не може. Самият Беър Грилс споделя във кино лентата, че е занимателен, тъй като нарушава разпоредбите. Така екоминистърът Нено Димов разяснява казусът с английската телевизионна звезда, погазила разпоредбите при снимане на епизод от предаването си в България.
За мен остава неразбираемо за какво сме склонни да извиним на чужденец, а реагирахме по този начин остро против българите, които играха хоро в национални носии в едно от езерата , сподели още Димов пред bTV.
По думите му българската компания е била наясно със законите и наказателните постановления са дадени на нея. " Ще глобим и господин Беър Грилс, в случай че бъде открит физическият му адрес, само че считам, че това би било сложна задача за министерството. От министерството няма да го търсим персонално. Ако от парка се свържат с него. Ние ревизираме компанията и парка ", съобщи той.
С Грилс е имало трима души. Според Димов те евентуално отхвърлят да разясняват проблема, тъй като е разпоредена вътрешна инспекция.
Преди дни стана ясно, че Дирекция " Национален парк " Рила " е наложила санкции поради неспазване на разпоредбите в парк " Рила " при снимане на филм от страна на фамозния в целия свят специалист по оцеляване Беър Грилс. Нарушенията са открити, откакто епизодът със заглавие " Планината Рила – България – В дивата пустота с Беър Грилс и Дерек Хъф " (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018) беше изпратен като сигнал на Фейсбук страницата на Министерството на околната среда и водите. Става въпрос за нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашево езеро, палене на огън, ловене и умъртвяване на скотски типове.
По-късно шефът на парка Красимир Андонов съобщи, че санкциите за Грилс ще са по-високи от тези за българите, играли хоро в едно от езерата.
Съгласно Закона за предпазените територии глобата за нарушавания за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лева, а за физически лица се постанова санкция от 500 до 5000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР