Наронг Пхетчарадж от Тайланд бил обикновен рибар. Имал доста тежък

...
Наронг Пхетчарадж от Тайланд бил обикновен рибар. Имал доста тежък
Коментари Харесай

Късметлия: Неочаквана находка превърна рибар в милионер

Наронг Пхетчарадж от Тайланд бил елементарен риболовец. Имал много тежък ден и се прибирал вкъщи, само че по пътя видя голям камък. Камъкът бил с необикновен сиво-розов цвят и се намирал на самия бряг. Човекът сметнал, че той може да бъде много скъп и в това се оказал безусловно прав, оповестява Sun.

Само няколко дни по-късно Наронг отишъл при експертите, които работят в университета „ Принц Сонгкла “, и им отнесъл необикновената му находка. Те от своя страна споделили, че този камък е амбра, която е восъкоподобно вещество, много твърдо. То се образува извънредно в храносмилателния тракт на кашалотите и има невероятна стойност. Доста постоянно амбрата може да се назова плаващо злато, тъй като цената на един камък от време на време доближава 30 хиляди паунда и това е единствено за един кг.

Амбрата, като предписание, се употребява освен в козметиката, само че и в региона на парфюмерията. Много огромни компании са подготвени да платят големи суми пари, с цел да получат няколко кг от това скъпо вещество. Тайландският риболовец разкрил амбра с тегло над 30 кг. Тя била оценена на съвсем милион лири.

Наронг се надява, че ще успее да продаде амбрата задоволително бързо и да получи доста пари за нея. След това той освен ще напусне работата си, само че и ще провежда празник за всички селяни.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР