Народното събрание трябва да приеме въпроса за референдум така, че

...
Народното събрание трябва да приеме въпроса за референдум така, че
Коментари Харесай

Наталия Киселова:Парламентът трябва да приеме въпроса за референдум така, че той да не противоречи на Конституцията

Народното събрание би трябвало да одобри въпроса за референдум по този начин, че той да не опонира на Конституцията, на второ място - на интернационалните контракти, които са в действие и създават дейности за Република България. Това сподели преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова по Българска национална телевизия.

Според нея дебатът в Народното събрание по референдума на „ Възраждане " за отсрочване на влизането в еврозоната до 2043 година ще бъде точно за времевия небосвод, избран във въпроса.

Тя изясни, че евентуално президентът ще насрочи референдума на „ Възраждане " в един ден с локалните избори.

23 април е срокът, в който „ ИТН " би трябвало да внесат подписката си в Народното събрание за референдум за привикване на Велико национално заседание за смяна на държавното ръководство. Според Киселова по този начин дефиниран, въпросът е спорен. „ За да се вземе решение от Народно събрание за привикване на Велико народно събрание, е належащо да има импортиран законопроект за промени в Конституцията или за напълно нова Конституция. Преди изобщо да се разисква настояването на инициативния комитет, е належащо да има план за акт, който да е в този смисъл, с цел да знаят гласоподавателите каква е визията на Има Такъв Народ ", изясни конституционалистът.

За въпроса на Българска социалистическа партия против т нар. джендър идеология в учебните заведения Киселова разяснява, че към сегашния миг инициативният комитет за събиране на подписи към момента не се е записал. „ Тук въпросът е дали заложеният въпрос е в компетентността на Народно събрание, може ли със закон да бъде уредена материята, която е предмет на този референдум ", посочи тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР