Народното събрание свали тавана на компенсациите за ток за бизнеса

...
Народното събрание свали тавана на компенсациите за ток за бизнеса
Коментари Харесай

НС реши фирмите да получават компенсации за ток при цена над 200 лева за мегаватчас

Народното заседание смъкна тавана на обезщетенията за ток за бизнеса от 250 на 200 лв. за мегаватчас. Разликата до пазарната цена ще се покрива от свръхпечалбите на всички сдружения, които създават електрическа енергия. Фирмите на високо напрежение ще могат да се възползват от по-ниския таван, в случай че са вложили в енергийна успеваемост и възобновими източници.

" Във Фонд " Сигурност " ще внасят всички производители на електрическа енергия без да ги разделяме на държавни и частни, разпореждаме на Министерски съвет да приложат регламента по метод, по който те намерят за добре и подсигуряваме, че през цялата 2023 година бизнесът ще получи обезщетения и то даже по-високи от обезщетенията, които съществуват все още ", изясни Делян Добрев от ГЕРБ, който е ръководител на енергийната комисия.

„ А за най-големите компании, които са на високо напрежение и са може би няколкостотин на брой, таванът е 250 лв., само че в случай че са направили вложения в енергийна успеваемост и възобновими източници, той също бива понижен на 200 лева тъкмо това е тласъкът, който бих желал да дадем “, означи Владислав Панев от " Демократична България ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР