Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента,

...
Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента,
Коментари Харесай

Радев чака НС, а Росен Желязков се забърза към избори

Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента, съдържащ предложение за избор на министър-председател и последвалото заявление за отвод от претендента. Това заяви БНР.

От прессекретариата на президента показват, че едвам тогава президентът Румен Радев може да пристъпи към връчването на втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков привиква изключително съвещание на Народното събрание на 26 март 2024 година от 10.00 часа. Заседанието е свикано на съображение член 78, т. 1 от Конституцията на Република България. В дневният ред има една единствена точка -  обсъждане на план на решение по отношение на Указ № 74 от 19 март 2024 година на президента на Република България и заявление от вицепремиера и министър на външните работи в оставка Мария Габриел от 25 март 2024 година

Припомняме, че на 18 март на претендента за премеир от ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Тя ден по-късно. Този акт разгневи ПП-ДБ, които обявиха, че огромна в оферти от Габриел състав на Министерски съвет не са съгласувани.

Напрежението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ескалира. Двете страни взаимно си поставяха условия, с цел да се върнат на масата на договарянията.. Премиерът в оставка Николай Денков прикани за разсъдък и. Министърът на финансите Асен Василев, един от водачите на ПП-ДБ, пък отпред с Мария Габриел.

На 24 март ГЕРБ-СДС оповестиха. Мария Габриел разгласи, че ще отдръпна кандидатурата си за министър-председател. Малко по-късно совите некоалиционни сътрудници да не хвърлят страната в безпорядък.
 Мария Габриел публично отдръпна кандидатурата си за министър председател
Мария Габриел публично отдръпна кандидатурата си за министър председател

Тя подаде заявление до Народно събрание, че няма да предлага състав на Министерски съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР