Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес от 10 ч.

...
Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес от 10 ч.
Коментари Харесай

НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ: Депутатите ще гласуват отказа на Мария Габриел да бъде премиер

Народното заседание ще организира изключително съвещание през днешния ден от 10 ч. На него ще се гласоподава заявката на Мария Габриел, с което отдръпна кандидатурата за министър-председател и в което декларира, че няма да предлага състав и конструкция на Министерския съвет.

Вчера Габриел подаде заявление в Народното събрание, с което публично отхвърли да бъде министър председател и ГЕРБ да сформира кабинет. Малко по-късно министър председателят в оставка Николай Денков прикани ГЕРБ-СДС да извърши ангажимента отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи ръководството за още 9 месеца без промени в кабинета, с министър председател Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната.

Ако през днешния ден Народното събрание се произнесе, президентът Румен Радев може да продължи конституционната процедура посредством връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление в сегашния парламент.

Втората директория с изследователски мандат се връчва на препоръчан за министър-председател от втората по величина парламентарна група - тази на обединението ПП-ДБ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР