Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Кодекса

...
Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Кодекса
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда на второ четене промените в Кодекса на труда

Народното заседание ще разиска на второ четене измененията в Кодекса на труда. В зала се записаха 119 народни представители, шестима депутати вземат участие онлайн в съвещанието на Народното събрание.

Преди началото на съвещанието по предложение на ГЕРБ бе направена поименна инспекция на депутатите в зала.

На второ четене през днешния ден депутатите ще прегледат законопроект за одобрение на Споразумението за даване на възмездни консултантски услуги "Подкрепа за териториална декарбонизация " сред Министерството на енергетиката и Международната банка за възобновяване и развиване.

На първо четене ще бъдат разисквани промени в Закона за нотариусите и нотариалната активност, както и в Закона за железопътния превоз. Освен тях, депутатите ще гласоподават и импортирания от Министерски съвет Годишен отчет за младежта за 2019 година



Второто гласоподаване на измененията в Закона за налог върху добавената стойност, е планувано като точка първа от програмата за четвъртък, 10 декември.

На второ четене ще бъдат прегледани измененията в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, измененията в Закона за публичните поръчки, както и промените в Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

В петък депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Гражданския процесуален кодекс. В дневния ред за този ден е включена и ратификацията на Споразумението за кредитна линия сред Република България като заемодател и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател, както и на законопроект за ратификация на Устава на Агенцията за нуклеарна сила към Организацията за икономическо съдействие и развиване. Предвидено е време и за постоянния парламентарен надзор.

Николай Иванов, самостоятелен депутат предложи от дневния ред да отпадне разглеждането на второ четене на измененията в Кодекса на труда. Иванов изясни, че с този законопроект се лишават права на българските служащи и чиновници, извоювани десетилетия обратно. По думите му точката няма място в дневния ред на Народното събрание, изключително поради тежката обществена и икономическа рецесия. Предложението му бе отхвърлено в пленарна зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР