Народното събрание ще изслуша вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева

...
Народното събрание ще изслуша вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Изслушват Екатерина Захариева по случая с турския външен министър

Народното заседание ще изслуша вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева по случая с изявлението на турския й сътрудник Мевлют Чавушоглу за въздействие на Анкара в Закона за вероизповеданията.  Изслушването е по самодейност на „ Обединени патриоти “.

Искането за чуването на Екатерина Захариева бе поискано, с цел да се обясни дали е имало какъвто и да е дипломатически опит за интервенция във вътрешните каузи на страната ни и какви дейности са подхванати във връзка изявлението на турския външен министър.Във вторник стана ясно, че посещението на Чавушоглу у нас е отсрочено като дипломатически знак след създалата се обстановка.

Думите на Чавушоглу бяха изречени на избирателен протест в град Текирдаг и доведоха до политически демарш на българското външно министерство пред турския дипломат в София Хасан Улусой. От своя страна дипломат Улосой съобщи, че думите на неговия министър са извадени от подтекста и показани неправилно,като никога Чавушоглу не е желаел да се намесва във вътрешните работи на страната.

От Букурещ министър председателят Бойко Борисов даже изиска опрощение, само че страната ни получи такова.

„ Злонамерени кръгове желаят да навредят на турско-българското другарство. Въпреки това нашето другарство с България, което има здрави основи, няма да пострада от тези дейности “, бе отговорът на турското външно министерство във връзка на зародилото напрежение.

Депутатите ще гласоподават и препоръчаните претенденти за заместник-председатели на Комисията за финансов контрол. Депутатите ще подложат на гласоподаване кандидатурите на Илиана Христова и Мария Филипова за ръководители в ръководство надлежно „ Застрахователен контрол “ и „ Надзор на капиталовата активност “.

В дневния ред на депутатите е първо четене на измененията в Закона за възобновяване и преструктуриране на кредитните институции и капиталовите медиатори, като мярка в присъединението на страната ни към ERM II и Банковия съюз. В програмата на Народното събрание е и докладът за активността на Съвета за електронни медии за предходната година.
Три парламентарни комисии пък ще обсъдят отчета за работата на омбудсмана през 2018 година. Мая Манолова към този момент заяви, че през миналата година е получила близо 13 000 тъжби от жители, а над 24 000 души са минали през приемната на омбудсмана.
Докладът показва, че най-вече са жалбите против монополни сдружения, следвани от тези във връзка на обществени и трудови права. Има и голям брой тъжби, свързани с правото на благосъстоятелност и екологични проблеми.

Общественият бранител е подхванал 11 законодателни начинания през предходната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР