Народното събрание прие на две четения в днешното пленарно заседание

...
Народното събрание прие на две четения в днешното пленарно заседание
Коментари Харесай

Парламентът прие на две четения промени в Закона за обществените поръчки


Народното събрание одобри на две четения в днешното пленарно съвещание промени в Закона за публичните поръчки (ЗОП), с които се планува да бъде прилагана методика, утвърдена от Министерски съвет (МС), въз основа на която да се прави индексация на договорите съгласно инфлацията за публични поръчки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Измененията бяха импортирани от депутатите Настимир Ананиев, Богомил Петков и Юлия Шопова от парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ (ПП).

В претекстовете към законопроекта се споделя, че с гласуваните промени ще бъде основан юридически механизъм, който да даде опция да бъдат изпълнени към този момент подписани контракти за възлагане на действия с предмет строителство, ремонт, реорганизация и рационализация, доставки и услуги (в това число контракти за инженеринг), при по този начин създалата се обстановка и да бъдат преодолени последствията от прогресивната инфлация в цените на строителната продукция, доставки и услуги, с оглед застраховане на правната сигурност и гражданския оборот.

Депутатите отхвърлиха различен законопроект за промени в Закон за обществените поръчки - на депутати от „ Демократична България “ и Политическа партия. С него се оферираше ограничение на инженеринга в строителството, като концепцията беше той се ползва за създаване на обекти единствено в категорично избраните от закона случаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР