Народното събрание подкрепи на първо четене отпадане на ограничението за

...
Народното събрание подкрепи на първо четене отпадане на ограничението за
Коментари Харесай

Отпада ограничението за броя хора в едно жилище при първа регистрация по постоянен адрес

Народното заседание поддържа на първо четене отпадане на ограничаването за броя на хората, които могат да населяват едно жилище при първа регистрация по непрекъснат адрес. Промяната в Закона за гражданската регистрация беше препоръчана от групата на обединените патриоти. Срещу текста гласоподаваха депутатите от Движение за права и свободи.

Според ръководителя на Правната комисия Данаил Кирилов сега казусът съществено рефлектира в областите Кюстендил и Благоевград, само че с препоръчаните текстове ще се усъвършенства регистрационният режим и контролът. Разпоредбата няма нищо общо с изборния туризъм, акцентира той:

" Така се получаваха едни изкривени изборни описи. Предложеното изменение цели превъзмогването навръх тази диспропорционалност ".

Промените бяха отхвърлени от Движение за права и свободи с аргумента, че са лобистки и дискриминационни. Рамадан Аталай напомни, че през 2015 година Движение за права и свободи е предложило длъжностен адрес за българските жители, които няма къде да бъдат регистрирани, само че тогава планът е бил отритнат:

" Вие тогава бяхте срещу да бъдат регистрирани хората на един адрес. Сега вършиме изключения, тъй като имате изгода. Дискриминацията е от това, че давате, за пръв път, българско поданство, а на тези, които живеят в България, ги дискриминирате ".

Правилото е за всички от български генезис - както за тези, които от Македония получават българско поданство, по този начин и за тези в Турция, подчертаха ръководещите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР