Народното събрание почете с едноминутно мълчание жертвите на Холокоста.В началото

...
Народното събрание почете с едноминутно мълчание жертвите на Холокоста.В началото
Коментари Харесай

НС почете с едноминутно мълчание жертвите на Холокоста

Народното заседание уважи с едноминутно безмълвие жертвите на Холокоста.

В началото на пленарното съвещание Вежди Рашидов напомни, че през 2005 година Организация на обединените нации афишира 27 януари за Международен ден за възпоменание на жертвите на Холокоста – над 6 милиона евреи. Днес надали можем да си представим ужаса, който тези хора са претърпели в лагерите, всеобщото заличаване надвишава човешката дарба за схващане, означи той.

Председателят на Народното събрание уточни, че през тази година означаваме 80 години от спасяването на българските евреи. Той акцентира, че през днешния ден показваме и почитта си към тези български депутати, отпред със заместник-председателя на Народното събрание Димитър Пешев, които в изискванията на война и под опасност за персоналната си сигурност и политическа орис, застават намерено против натиска за депортирането на българските евреи. Благодарение на техните старания, както и на безапелационната позиция на България и Българската православна черква, Борис Трети се преценява с публичния напън и отхвърля депортирането на към 50 хиляди евреи – български жители към лагерите на гибелта, уточни Вежди Рашидов.

По-късно ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов постави цветя пред Паметника на спасението, основан във връзка 70-ата годишнина от спасяването на българските евреи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР