Народното събрание обсъжда на второ четене удължаването на действието на

...
Народното събрание обсъжда на второ четене удължаването на действието на
Коментари Харесай

Депутатите окончателно одобриха текстове за удължаване на Бюджет 2021

Народното заседание разисква на второ четене удължаването на действието на бюджета за миналата година до края на март.

Мнозинството поддържа до 31 март да продължат да се ползват размерите, базата и средномесечният приход по миналогодишния централен бюджет. Така минималната работна заплата за първите три месеца остава 650 лв., резервират се размерите на минималните и оптималните осигурители приходи и размерите на осигурителните вноски. 

През първите три месеца на тази година министерства и организации ще могат да поемат задължения за заплащания и отговорности, само че не повече от 25% от избрания през 2021 година годишен размер, поддържаха на второ четене депутатите.

Министерският съвет може да усилва оптималните размери на заплащанията за разноски, свързани с ограничения за превъзмогване на последствията от Covid-19, за отплата на високите цени на електрическата сила и природния газ и в осъществяване на признати от Народното събрание капиталови планове.

Повече от два часа ръководещи и съпротива взаимно се упрекнаха за неналичието на държавен бюджет за 2022 година От ГЕРБ окачествиха неналичието на бюджет на държавното управление като политическа експертна отпадналост. Председателят на групата Десислава Атанасова попита:

" Да не се окаже, сътрудници, че след Виденовата зима имаме Кировата зима ".

Депутатът Цончо Ганев от " Възраждане " упрекна ръководещите в загуба на парламентарно време:

" Точната дума е цинизъм. Хората сега изнемогват, общините са на мрачно към този момент, няма ваучери за храна ".

От " Продължаваме промяната " се възпротивиха на мненията. Депутатът Венеция Ангова съобщи:

" Защото последните 12 години виждаме репликиране на бюджета година към година и тъй като когато вземем този бюджет в нова и би трябвало да вложим политиките на смяната, заложени в съдружното съглашение, това е едно относително мъчно начинание ".

В пленарната зала следва разискването на предлагането за компенсиране на ощетените пенсионери, които след преизчислението през януари получиха по-ниски приходи по отношение на декември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР