Народно събрание няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно

...
Народно събрание няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно
Коментари Харесай

Президентът: Настоящото Народно събрание няма легитимност, за да пренаписва Българската конституция

Народно заседание няма нито легитимност като социална поддръжка, нито задоволително гражданско посланичество като % дали своят вот на последните избори, с цел да пренаписва Българската конституция. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Помолен за коментар за квалифицираните от ръководещото болшинство промени в Конституцията, президентът уточни, че партиите, които упорстват главният закон да бъде пренаписан, нямат и морална легитимност да го вършат. „ Те събират парламентарна поддръжка с цената на изменничество на личните си гласоподаватели и на всички е ясно, че тези напъни за замяна на публичния контракт се вършат най-много с цел да се оправдае безпринципната коалиция “, съобщи президентът.

Попитан за нуждата от привикване на Консултативен съвет по национална сигурност, поради ситуацията в Израел, президентът напомни, че оповестеният отчет на Националния контратерористичен център демонстрира, че все още няма директна опасност за националната сигурност, само че при положение на смяна на ситуацията има подготвеност за привикване на КСНС.

„ Най-важното сега е да не се позволява некадърно вмешателство в работата на българските служби за сигурност и продължение на опитите за тяхната политизация “, акцентира президентът Радев и добави, че чака службите да продължат да работят умерено и отговорно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР