Народният представител от Пловдив , заедно с колегата си Благовест

...
Народният представител от Пловдив , заедно с колегата си Благовест
Коментари Харесай

Паркинг на бизнес център с бариера - новата ябълка на раздора в Пловдив

Народният представител от Пловдив, дружно с сътрудника си Благовест Кирилов, внесе писмен въпрос, обвързван с незаконосъобразно прилагане на парцел на община Пловдив, към заместител министър-председателя по районното развиване и благоустройството.

Петков изяснява, че преди дни е получил сигнал по отношение на парцел, намиращ се на бул. " Марица “ № 91, който е обществена общинска благосъстоятелност, само че се употребява за паркинг с сложена преграда единствено за лица, влизащи в намиращ се наоколо бизнес център. Интересното е, че сдружението " Спаси Пловдив " е попитало общината какъв е статутът на този парцел и дали получава наем от него.

Още по-интересното е, че от отговора излиза, че Община Пловдив няма подписан контракт за стопанисване, само че пък има преграда, за която се твърди, че е служебна единствено за посочения бизнес център. А най-интересното е, че тъкмо в този център се обитава централа на избрана политическа партия.

След като е получил всички документи по случая, дружно с сътрудника си Благовест Кирилов и екип адвокати, Петков изготвя и внася писмен въпрос към заместител министър-председателя по районното развиване и благоустройството. " Спаси Пловдив “ са подали няколко сигнала, един от които е към ДНСК, която е под контрола точно на Министерство на регионалното развитие. Депутатът чака от министър Караджов да направи инспекция и да разпореди на ДНСК, според Закона за устройство на територията, тази преграда да бъде отстранена.

Според Петков е редно да се направи незабавна инспекция за какво този бизнес център употребява терена за частен парцел, без да заплаща на Общината, до момента в който всеки един жител на Пловдив или посетител на града, който желае да паркира от понеделник до събота, би трябвало да заплати такса към " синя Зона “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР