Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независими депутат.

...
Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независими депутат.
Коментари Харесай

Изключеният от „Възраждане“ Николай Дренчев остава в парламента като независим депутат

Народният представител Николай Дренчев остава в Народното събрание като самостоятелни народен представител. Това разгласи той в Ловеч. Дренчев, дружно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на „ Възраждане " предишния петък.

По думите на Дренчев Русчев и Арангелов също ще останат като самостоятелни депутати в Народното събрание.

„ Решението ми да остана в Народното събрание беше повлияно най-много от голямата поддръжка, която получих от доста хора - от кметове на общини в региона, от кабинетите на министри, с които сме работили по неща по отношение на региона, от доста членове на „ Възраждане ", симпатизанти на партията и от хора, които не са харесвали „ Възраждане ", сподели депутатът.

„ Имам благоприятни условия да довърша това, което започнах за района, тъй като аз правех доста неща за региона, а същински огромните и хубавите работи се случват единствено, когато се работят без политическо опълчване. Има неща, които са експертни, които са технократски, които са въпрос на балансиране сред ползи, само че не е от политически ползи, а точно от ползите на обществото ", добави депутатът. Той сподели още, че е предан на идеята „ Възраждане ", на концепциите, на идеалите, на това, което е прокламирано.

Дренчев се надява в близко бъдеще, първо - да стане ясно какво тъкмо е станало в Столичния общински съвет и второ - посредством думите и посредством делата си най-много да потвърди, че не е бил платен, че не е бил изменник и не се е излъгал в доверието на тези общински съветници, които е предложил да влязат на избираеми места в листата на „ Възраждане " в София.

Според Дренчев общинските съветници, най-малко на доктрина, няма по какъв начин да са изключени от „ Възраждане ", тъй като процедурата по правилник не е такава. „ Друг е казусът, че явно и националното, и софийското управление не познава устава на личната си партия. Аз също не съм изключен, с цел да бъда изключен, би трябвало да се свика конгрес. Разбира се, в случай че подам тъжба в съда, всички тези дейности, които са подхванати или които дори не са подхванати, а просто е казано, че ще се подхващат по отношение на мен и общинските съветници, ще бъдат заличени от съда, само че това е безсмислена процедура. Аз смятам, че в политиката, както и в любовта, в случай че не си харесан, просто би трябвало да се обърнеш и да продължиш напред. Точно това мисля да направя аз ", съобщи Николай Дренчев.

Той добави още, че няма да подават молби за овакантяване, а ще чакат да бъдат изключени, което ще стане в някакъв интервал от време.

По отношение на това дали ще бъде съпротива на ръководството или ще го поддържа, Дренчев сподели, че „ сглобката няма потребност от поддържане, защото имат колосално болшинство, а от съпротива. Мисля да бъда градивна съпротива. Хората, с които се срещам в Народното събрание, в общинския съвет и с кметовете в региона, които са от разнообразни политически сили, те може да са наши съперници на идеологическо равнище, само че те не са наши врагове. Не мога да вляза при тях с думите: „ Вие сте отрепки, вие сте утайки ". Това беше за мен извънредно неприятно, до момента в който бях част от „ Възраждане " и се веселя, че в този момент мога да вляза при тях без тази тежест, която съм носил до този миг.

Николай Дренчев сподели още, че неговият брат Димо Дренчев, който също и депутат от „ Възраждане ", няма да напуща партията и Народното събрание, само че не изключва върху него да се окаже напън и да бъде заставен да го направи. Така групата на партията ще остане с още един човек по-малко. " Пеевски не можа да направи Движение за права и свободи трета политическа мощ, само че Костадин Костадинов го направи ", съобщи още Дренчев.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР