Народният певец Илия Луков, който преди време стана многодетен татко

...
Народният певец Илия Луков, който преди време стана многодетен татко
Коментари Харесай

Любим народен певец попълва фамилията с ромски близначета

Народният артист Илия Луков, който преди време стана многодетен баща след раждането на третото си дете - Симеон, няма никакво желание да стопира дотук. Изпълнителят на " Мъжка молитва " се похвали, че към този момент е подал документи за приемен родител. Петричкият юнак и брачната половинка му даже са си харесали две ромски близначета от вкъщи край село Мусомище и имат съществени планове да попълнят семейството си с още двама членове.

" Най-важното за една страна са децата, на кого другояче ще предадем културата и традициите си? Толкова доста хлапета порастват забравени от Бога в ужасяващи условия ", подрежда патриотично настроеният фолкаджия.

Освен Симеон артистът има още две хлапета - Елена и Антон. От години Луков е обвързван с благотворителността. По негова самодейност се подаряват камбани на православни храмове освен в България, само че и Одрин, Атина, Голо бърдо - Албания. Певецът през месец-два посещава домове за сираци и възрастни хора с дарения, оповестява " България Днес ".

Всяка година през май месец той прави сред 12 и 16 концерта на българите в Молдова, Украйна и други страни. Това, което е забелязал от гостуванията си, е, че публиката там доста харесва българската национална музика. Тази година още веднъж ще прави и " Най-дългото хоро на света ", което се организира от 2005 година. Илия подкани всички искащи да се включат в него. То ще се организира в Хасково дружно с отбор " Мездра ". " Любимите ми песни са тези, които са завещани от предците ни ", заключи националният артист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР