Днес бяха отворени подадените оферти в процедурата на договаряне без

...
Днес бяха отворени подадените оферти в процедурата на договаряне без
Коментари Харесай

Ето кои са компаниите, които искат да ни доставят 35-те мотриси

Днес бяха отворени подадените предложения в процедурата на договаряне без авансово съобщение за доставка на 35 електрически мотриси, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възобновяване и резистентност.

Общо четири са участниците, подали документи в публичната поръчка, чийто краен период изтече през вчерашния ден. Това са PESA, Alstom, Škoda и Stadler Polska. Предстои в къси периоди назначената комисия да прегледа офертите и да организира договарянията с фирмите.

Припомняме, че процедурата за доставка на 35 едноетажни мотрисни влака беше открита при започване на годината, само че техническите спецификации на двамата участници, подали предложения, не отговаряха на заложените условия. Предвид сложността и спецификата на поръчката, с решение на министър Георги Гвоздейков, МТС мина към процедура на договаряне без авансово съобщение. " Ще поканим на договаряния необятен кръг от участници, с цел да реализираме оптималната конкуренция, а с цел да подсигуряваме бистрота ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да следят преговорния развой “, изясни тогава министър Гвоздейков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР