Народните представители ще влизат в НС само срещу зелен сертификат

...
Народните представители ще влизат в НС само срещу зелен сертификат
Коментари Харесай

Шулева: Има подвеждане от тези, които са приложили закона за актуализация на пенсиите

Народните представители ще влизат в Народно събрание единствено против зелен документ от 24-и януари. Има Такъв Народ и „ Възраждане” не гласоподаваха в зала, само че предлагането беше признато със 153 гласа „ За”. Според някогашния вицепремиер и обществен министър Лидия Шулева документът е гаранция, че човек е здрав и не вижда никакъв проблем в признатото решение. Тя бе посетител в предаването "Денят онлайн " по Нова нюз.

След оповестената добавка за пенсионерите от 64 лева, се оказа, че част от тях нямат нарастване, а други даже са с по-ниски пенсии.

„ Има сериозен информационен проблем, тъй като случайно се използват избрани математически формули. Коефициентът на нарастване се ползва за всяка една година положен трудов стаж. Това значи, че не при всички пенсионери нарастването ще е еднообразно. Тази формула е справедлива”, счита някогашният министър на труда.

„ 2017 година, 2018 година и 2019 година не са обновени по швейцарското предписание. Има заблуждение от тези, които са приложили закона за актуализация на пенсиите. Ще се разбере, че е позволена техническа неточност и тя ще бъде обезщетена. Няма по какъв начин да желаеме всички да получат 64 лева добавка, тъй като хората са работили друга продължителност”, добави Шулева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР