Народните представители ще проведат първо гласуване днес на законопроекти за

...
Народните представители ще проведат първо гласуване днес на законопроекти за
Коментари Харесай

НС ще гласува промени в Кодекса на труда

Народните представители ще проведат първо гласоподаване през днешния ден на законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда, съобщи кореспондент на БГНЕС.


С предложенията са показани уравновесени решения по отношение на регулациите за работа от разстояние и отговорността за гарантиране на трудовите хонорари на служащите и чиновниците. Въведено е така наречен „ право на изключване “, което дава право на служащия или служителя, който прави работа от разстояние, да не дава отговор на инициирана от работодателя връзка по време на междудневната и седмичната отмора.

Депутатите ще гласоподават и Проект на решение за попълване състава и управлението на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Ще бъде извършено и първо четене на Законопроект за одобрение на Спогодбата за обществена сигурност сред Република България и Република Албания, подписана на 15 март 2023 година в Тирана и на 30 март 2023 година в София, само че също така депутатите ще проведат и първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската активност, както и първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за фуражите.

Народните представители ще проведат второ гласоподаване на Законопроект за одобрение на Споразумението за многогодишна поддръжка за осъществяване на Плана за оценка на Програма „ Образование “ 2021 – 2027 година сред Министерството на образованието и науката на Република България, Изпълнителна организация „ Програма за обучение “ и Организацията за икономическо съдействие и развиване, подписано на 25 юли 2023 година, както и първи гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда.

Депутатите ще гласоподават и Проект на решение за установяване на Комисия за одитиране на годишните финансови доклади на Сметната палата за 2019 година, 2020 година, 2021 година, 2022 година и 2023 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР