Народните представители ще гласуват на второ четене промени в Закона

...
Народните представители ще гласуват на второ четене промени в Закона
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат промени в ЗДП и нови изисквания към хранителните вериги

Народните представители ще гласоподават на второ четене промени в Закона за придвижване по пътищата, които целят улеснение напредването на пътни транспортни средства на публичния превоз. Според измененията, когато на пътя има платно, обособено за придвижване на релсови транспортни средства, се не разрешава придвижването на нерелсови пътни транспортни средства, като се изключи транспортните средства от главните градски линии.

Народните представители ще прегледат на първо четене промени в Закона за храните, въвеждащи условия за наличие на български храни в комерсиалните обекти с годишен оборот над 2 млн. лв.. Определят се условия за наличие на най-малко 70% мляко и млечни артикули, създадени в България; за месото и месните артикули условието е най-малко 25%, а за пилешкото най-малко 50%.

Регулацията не визира дребни търговци, дребните магазини или профилираните бутикови магазини за търговия с храни. Според вносителите предлаганата смяна дава на българските производители еднакъв късмет с вносителите на вносни храни, като не се лимитират непознатите производители. При несъблюдение на задължението за обезпечаване на български артикул се планува имуществена глоба в размер на до 10% от годишния оборот от групата, във връзка с която условието не е изпълнено. Събраните суми от наказания ще постъпват във Фонд „ Земеделие “ за подкрепяне на локалното произвеждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР