Народните представители приеха промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се

...
Народните представители приеха промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се
Коментари Харесай

НС прие промени в НПК

Народните представители одобриха промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се цели ускорение на процеса в досъдебната фаза.

Законопроектът е импортиран от Министерски съвет и бе признат със 102 гласа „ за “, 0 - „ срещу “ и 58 - „ въздържал се “. Със законопроекта се преодоляват усложненията в правоприлагането посредством прецизиране на настоящите правни институти. Съгласно законопроекта се трансформира подсъдността и подследствеността на закононарушенията с корупционен детайл, осъществени от лица, заемащи висши държавни длъжности, задължени по Закона за гласност на имуществото.

Парламентът одобри и предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Наказателно-процесуален кодекс за лишаване на опцията наказаните сами да преценят дали е настъпил моментът за предварително освобождение, а това да бъде прерогатив на органите, които извършват наказването. „ За “ измененията гласоподаваха 155 народни представители, 0 бяха „ срещу “ – 0, а „ въздържали се “ гласоподаваха 5.

"ГЕРБ ще поддържа измененията в Наказателно-процесуален кодекс, импортирани от Министерски съвет и тези от Българска социалистическа партия ", разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила. "Сега, преди и в бъдеще съдът ще бъде този, който ще взема решение дали някой би трябвало да бъде оставен на независимост. По тази тематика не би трябвало да има спекулации, а би трябвало да търсим най-хубавото и прагматичното за обществото. Всички ние знаем по какъв начин се стигна до изменението в Наказателно-процесуален кодекс и тази норма, която сега обсъждаме. Не би трябвало по тази тематика да имаме разграничение. С решенията в Народното събрание, политиците би трябвало да бъдат потребни на хората ", безапелационен беше той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР