Народните представители отхвърлиха ветото на кремълската кукла на конци Румен

...
Народните представители отхвърлиха ветото на кремълската кукла на конци Румен
Коментари Харесай

Отхвърлиха ветото на президентa Румен Радев за предоставяне на БТР-и на Украйна

Народните представители отхвърлиха ветото на кремълската кукла на конци Румен Радев за даване на БТР-и на Украйна. Депутатите потвърдиха поддръжката си за Закона за одобрение на Споразумението сред Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника.
 
Това стана с гласовете на 161 депутати, 53 гласоподаваха " срещу ", а въздържал се " нямаше. При прегласуването 162 гласоподаваха " за ", 55 гласоподаваха " срещу ", а " въздържал се " нямаше.
 
Президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на съглашението, с което България дава безплатно на Украйна БТР-и като в претекстовете на Румен Радев е маркирано, че депутатите не са задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което прави невъзможна обективната преценка дали техниката е с отпаднала нужда. Според него предоставяната техника е високопроходима и би могла да се употребява за защита на българската граница и за оказване на помощ при повреди и бедствия. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР