Народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик, заедно с

...
Народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик, заедно с
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: ГЕРБ-СДС направи абсолютно всичко възможно да има кабинет

Народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик, дружно с регионалният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов организираха конференция, на която показаха пред медиите настояща информация към работата на Народното събрание.

Народният представител Екатерина Захариева напомни, че ГЕРБ-СДС не са отказали среща с никоя от парламентарно показаните партии и обединения. „ Много пъти давахме сигнал, че мандатът, отивайки в Българска социалистическа партия това значи съвсем несъмнено нови избори ”, разяснява тя. Захариева посочи и това, че при ръководството на „ Промяната ” изкуствено и излишно бяха повишените цените на горивата и газа. Посредниците оскъпиха живота на българина и способстваха за голямата инфлация.
„ Повтаряхме неведнъж, че цените в горивата са по-високи с 1 лев. Видя се, че след кабинета на „ Продължаваме промяната “ цените на горивата започнаха да падат надолу. По наша самодейност беше признат значим закон за изземване на свръхпечалбите от Лукойл, които да отиват във фонд „ Енергийна сигурност ”, от където ще се компенсират хората ”, добави тя.
Въпреки че и в този парламент не се сформира постоянно държавно управление се организираха значително законодателни начинания. Приети бяха над 30 закона. По самодейност на ГЕРБ-СДС беше признато извънредно значимото за хората с увреждания решение, с което те ще не престават да си получават помощите, до момента в който чакат новото им ТЕЛК решение да излезе.
Екатерина Захариева разяснява и извънредно притеснителните за страната меморандум с Джемкорп и абсурдът от последната седмица с компанията Нексо.
„ Чрез меморандума с Джемкорп се направи опит цялата българска енергетика да бъде дадена в една компания със подозрителен генезис, обвързван с пране на пари от Русия, акцентира Захариева. Със абсурда с „ Нексо ”, Захариева посочи, че се е видяло по какъв начин се финансират политически партии, посредством заобикаляне на закона.

По отношение на развиването на районите Захариева не скри разочарованието си от спрените планове в област Пазарджик. Нови пътища не се строят, а старите не се поддържат съответно. Припомнено беше прекъсването на Западния околовръстен път на Пазарджик, който беше спрян при обезпечени пари за осъществяване. Дори след заложени от Захариева въпроси към тогавашните министри на районното развиване – Комитова и Караджов, не е последвало нищо. Темата със санирането е също измежду водещите по значимост за пазарджиклии. Сега над 300 блока чакат да бъдат санирани.
Във връзка с Плана за възобновяване Екатерина Захариева сподели, че „ От „ Промяната ” насочиха пари от Плана за възобновяване към закупуване на акумулатори – един нереалистичен и лобистки план ”. След което добави, че по самодейност на ГЕРБ-СДС Парламентът ще задължи да се предоговори Плана за възобновяване и да не се разреши такова съществено понижаване на енергийните ни мощностите край Стара Загора.
„ Ако не се вземат ограничения това ще бъде проблем на цялата българска енергетика ”, акцентира тя.

Тревожно е и ситуацията на България в интернационален проект. Захариева изрази опасението си, че сме на път да изгубим опцията си за влизане в Шенген, както и в Еврозоната.
„ България стоеше извънредно добре в интернационален проект. Нашето доверие у сътрудниците ни към този момент е изгубено и сме на път даже да изостанем и от Румъния ”, посочи тя.

В умозаключение, Екатерина Захариева сподели, че тези, които са желали да унищожат ГЕРБ са тези, които в действителност ще се самоунищожат. „ Политическите ни съперници, най-много Политическа партия знаят, че българските жители не желаят избори, само че те все пак тласкаха нещата натам. Отиваме още веднъж на избори, само че направихме всичко допустимо за един експертен кабинет, който да донесе едно успокоение най-малко за година и България щеше да стои съответно ”, приключи изявлението си Екатерина Захариева.

Народният представител Стефан Мирев  напомни за направените обилни вложения в област Пазарджик по времето на третото държавно управление на Бойко Борисов.
„ Днес хиляди семейства живеят в актуализирани и енергийноефективни жилища ”, сподели Мирев. С реторичен въпрос, дали помним старите сметища в пазарджишко и по какъв начин в този момент на тяхно място има построено ново съвременно бунище, Мирев посочи един от триумфите на ГЕРБ в района. След което Мирев установи, че в този момент е все по-трудно да се назове даже едно позитивно нещо, което се е случило в област Пазарджик напоследък. Мирев подсети и за проблемите, които изпитват общините, за режимът на уличните осветления и за това по какъв начин сега те единствени стоят устойчиво и работят добре. В умозаключение Мирев посочи, че е време да спре опълчването и да стартира работа.

Народният представител Димитър Гечев разяснява миналото ръководство на „ Промяната ” като „ шмекерия ”, с противозаконни арести, с нечуван скок на цените на питателните артикули и с непостижима за жителите инфлация. Гечев посочи, че по време на работата на този парламент е почнала част от стабилизацията на секторите в страната. „ Приеха се закони значими за нашия район – закони, които да обезпечат за дърва за локалното население, както и за отплата на горивата ”, сподели Гечев. В завършващата си част Димитър Гечев акцентира: „ Всеки един глас повече за ГЕРБ, ще докара до непоклатимост в страната и до връщане на нормалността. ”

Областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов посочи, че е време всички виновни партии и политици да спрат с това разцепление, с цел да може най-сетне това скачане от избори в избори да спре, страната да се успокои и да стартира да работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР