Народните представители от групата на Възраждане“ ще внесат проект за

...
Народните представители от групата на Възраждане“ ще внесат проект за
Коментари Харесай

Възраждане: Искаме изготвяне на доклад за дейностите, извършвани при предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост

Народните представители от групата на „ Възраждане “ ще внесат план за решение, който да задължи Министерския съвет да изготви отчет за дейностите, осъществявани при предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност.

Това съобщи на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Стара Загора националният представител Искра Михайлова. Тя уточни, че групата ще упорства това искане да бъде гласувано от 49 Народно заседание.

„ Това значи цялото Народно заседание да задължи Министерския съвет да направи този доклад. Това е тематика, която сплотява разнообразни народни представители. Различните политически групи имат позиции по тези тематики. Тя са извънредно значими освен за Старозагорския район, само че и за цяла България във връзка с сигурността на електроенергийната ни система и дали ще имаме ток и на каква цена “, сподели Михайлова.

Тя акцентира, че е належащо България да бъде самостоятелна във връзка с производството на електрическа енергия и ще се търси „ здравият разсъдък във всяка една политическа група “. Тя напомни, че по време на предходния парламент всички политически групи са се обединили в поддръжка на предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

„ Сега ще търсим същия консенсус, с което да има една непоклатимост в дейностите по-нататък във времето “, добави още националният представител.

Според Искра Михайлова „ 210 хиляди декара от находищата на „ Мини Марица Изток “ са оповестени за раздържавяване. Тя уточни, че през миналите месеци на работещите в комплекса са представяни разнообразни документи и меморандуми „ в които се демонстрира създаване на Индустриална зона „ Марица Изток “ и фотоволтаичен парк към нея. По думите на народния представител, във всички планове, показани от служебния енергиен министър по време на срещите с работещи в комплекса, е попадало отдаване на концесия на тези терени за 30 години. Като точка е било включено безплатно приемане на терените и инфраструктурата към тях “, уточни още Искра Михайлова. От думите ѝ стана ясно, че има и посочена уговорка за изкупуване на създадената електрическа енергия за потребностите на Индустриалната зона.

Народният представител дефинира като „ спекулативна доктрина “, че страната би била самостоятелна, в случай че бъдат затворени мощностите в Маришкия басейн.

„ Дори и при построяването на фотоволтаични паркове, няма по какъв начин да действат без регулиращите мощности на ТЕЦ-а “, изясни още Искра Михайлова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР