Народните представители от ГЕРБ Таня Петрова и д-р Емилия Милкова,

...
Народните представители от ГЕРБ Таня Петрова и д-р Емилия Милкова,
Коментари Харесай

Форум Образование, наука, иновации се провежда във Варна

Народните представители от ГЕРБ Таня Петрова и доктор Емилия Милкова, бяха измежду гостите на конференция на тематика " Образование, просвета, нововъведения ". 
Събитието, което се организира в Юнашкия салон в морската столица, се провежда от Българската академия на науките и община Варна в партньорство с Варненската търговско-индустриална камара.
Форумът бе открит от ръководителя на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски и ръководителя на ВТИК Иван Табаков. Участниците в конференцията бяха приветствани от регионалния шеф Стоян Пасев и зам.-кметът Коста Базитов.
Амбицията на уредниците да се ускори връзката на просветителните и научни институции с бизнеса получи поддръжката и на народните представители от ГЕРБ Таня Петрова и доктор Емилия Милкова.
" Варна е одобрен учебен център. Със мощните звена на Българска академия на науките, с цялата палитра от висши образователни заведения и съществено наличие на промишлеността градът има всички предпоставки, с цел да се засилва съдействието сред представителите на просветителната сфера, на науката и на бизнеса ", разяснява акад. Ревалски. По думите му посредством поредност от местни срещи могат да се търсят устойчиви решения, в това число и за подготовката на нужните за промишлеността експерти.

Лилия Христова, която оглавява общинската дирекция " Образование и юношески действия ", показа визията за развиване на Варна като град на знанието, акцентирайки върху идните вложения за възобновяване на учебната база по Оперативна програма " Региони в напредък " и поддръжката на страната за построяването на нова постройка на Математическа гимназия " Д-р Петър Берон ".
В града има 40 000 студенти, 36 възпитаници, 6 университета, 3 колежа, 4 научно-изследователски института и се влага в развиването на среда, която да подсигурява на младите експерти опция да останат и да се осъществят във Варна, посочи Лилия Христова.
Участниците в конференцията се сплотиха към позицията, че качественото обучение е инвестиция в бъдещето, а научните достижения и нововъведенията откриват нови вероятности пред бизнеса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР