Народните представители на „Възраждане“ на брифинг пред журналисти в Народното

...
Народните представители на „Възраждане“ на брифинг пред журналисти в Народното
Коментари Харесай

Петров: БСП, които са против джендър идеологиите, не подкрепиха регистъра на педофилите

Народните представители на „ Възраждане “ на брифинг пред публицисти в Народното събрание оповестиха, че всички партии, с изключение на „ Възраждане “ и Има Такъв Народ се опълчват на правенето на указател с информация за хора, направили похищения над деца – така наречен педофили.

„ Преди година „ Възраждане “ внесе предложение за фрапантно нарастване на наказванията за педофили, което беше признато от Народното събрание. В продължение на тази наша политика ние внесохме оферти за промени в Закона за домашното принуждение, с които предлагаме правенето на указател, който включва данни за всички педофили, за които е известно, че са посягали на деца. В претекстовете за това наше законодателно предложение сме показали, че дребна част от развитите страни в света нямат подобен указател. Сред тях е и България. В други развити страни като Съединени американски щати, Канада, Франция, Швеция и други, той съществува ", уточни Петър Петров от „ Възраждане “.

" В смяната на Закона за домашното принуждение се планува осведомителна система, която ще поддържа указател на домашните насилници, и защото по този начин или другояче ще се направи подобен, ние предлагаме да се изотви огледален указател и за педофили. В него следваше да бъдат включени както лицата наказани за педофилия, по този начин и чужденците, които обитават в България и са наказани в други страни. Подобна взаимовръзка би осигурила контакт сред службите в другите страни и би подкрепила доста битката с педофилията ", акцентира Петров.

" Ние от „ Възраждане “ направихме стимулирано предложение сред първо и второ четене, което влезе за разискване на изключителното съвещание в Комисията по правни въпроси. Това беше най-обсъжданото предложение в тази комисия, което за наша изненада беше отхвърлено от всички, с изключение на от народните представители на „ Възраждане “ и Има Такъв Народ ", добави депутатът.

" Дори Българска социалистическа партия, които организират сега подписка срещу джендър идеологиите, не поддържаха предлагането за основаване на указател за педофилите в България. По време на дебата в комисията имаше извънредно негативни мнения както от народните представители на останалите политически партии, по този начин и от представителите на Министерски съвет “, добави още Петър Петров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР