Народната партия за свобода и демокрация (НПСД) на премиера Марк

...
Народната партия за свобода и демокрация (НПСД) на премиера Марк
Коментари Харесай

Марк Рюте с 4-ти премиерски мандат в Нидерландия

Народната партия за независимост и народна власт (НПСД) на премиера Марк Рюте води на парламентарните избори в Нидерландия, демонстрират данните от изследване екзит пол, оповестени след края на тридневното гласоподаване през вчерашния ден, съобщи Ройтерс. Според прогнозните резултати НПСД ще завоюва 36 от общо 150 места в долната камара на Народното събрание, което дава на Рюте явен мандат да сформира ново съдружно държавно управление. Десноцентристката групировка имаше трима депутати по-малко в досегашния състав на Втората камара.

" Изключително горделив съм ", не скри задоволството си нидерландският министър председател. Той изрази оптимизъм след своята четвърта поредна изборна победа, като видя в нея безапелационен избор на доверие от страна на гласоподавателите. " Предизвикателствата пред нас са големи ", предизвести в това време Рюте. Той означи, че през идващите седмици и месеци би трябвало да изведе страната от рецесията с ковид.

Марк Рюте, който е на власт от 2010 година, има всички шансове да бъде министър председател на Нидерландия четвърти следващ мандат.

На второ място остава партия " Демократи-66 " (Д-66) с 27 места - най-хубавият резултат в историята ѝ и с 8 депутати повече, в сравнение с сега. Проевропейската демократична групировка, водена от министърката на външната търговия и съдействието за развиване Сигрид Каг, е вторият максимален сътрудник в в този момент ръководещата четирипартийна коалиция. Партията означи най-хубавия си избирателен резултат от 25 години.

Високият избирателен резултат ще направи Каг най-влиятелната жена в нидерландската политика, отбелязва Ройтерс. На фотография, оповестена в Туитър, лидерката на Д-66 танцува върху маса, показва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР