Народната милиция на Донецката народна република (ДНР) обяви, че националистите

...
Народната милиция на Донецката народна република (ДНР) обяви, че националистите
Коментари Харесай

ДНР обяви, че „Азов“ са пленили българските моряци, МО и собственикът отричат

Народната милиция на Донецката национална република (ДНР) разгласи, че националистите от „ Азов “ са завладели кораба с български моряци.

„ В морското пристанище на град Мариупол отстъпващите останки от подразделенията на украинските националисти са заловили два задгранични кораба „ Царевна ” и „ Лейди Августа ”, твърди заместник-началникът на националната милиция на ДНР Едуард Басурин, представен от ТАСС.

На борда на „ Царевна “ се намират българските моряци, а съгласно неофициални известия е допустимо и  „ Лейди Августа ” да е с български екипаж.

Елипажите на двата плавателни съда са взети за заложници.

„ Азовските националисти обстрелват от палубите със 120-мм минохвъргачки, разнообразни типове гранатомети и стрелково оръжие. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение към момента не са известни “, настояват от ДНР.

Военното министерство отхвърли корабът с български моряци да е високомерен.

„ Българските институции са в контакт с българските моряци и опровергават като подправена новината, публикувана в съветски уеб сайтове, че корабът е високомерен “, сподели пред bTV ръководителят на пресцентъра на военното министерство Митко Димитров.

Той добави, че напъните за извеждането на нашите жители от Украйна не престават.

Новината е подправена, съобщи за БЛИЦ и Даниел Стефанов - шефът на компанията, която менажира плавателния съд, плаващ под малтийски байрак и с български екипаж на борда.

„ Живи и здрави са всички от екипажа. Към момента няма никакво непознати наличие на борда. Мога да ви уверя, че новината  за завладяването на кораба е безспорен фалшив. Нищо повече не мога да кажа, тъй като всяка една информация се следи, а това може да е не е в интерес на евакуацията на хората ни “, съобщи още Стефанов.

Министерство на външните работи към момента ревизират информациите.

Преди два дни българският министър председател Кирил Петков разгласи обществено проекти за секретна интервенция по спасяването на българите и провокира страхове, че с разкриването на сензитивната информация може да ги е заплашил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР