Народът се вълнува колко скъпи коли карат известните личности, на

...
Народът се вълнува колко скъпи коли карат известните личности, на
Коментари Харесай

БГ звезди в помощ на дечица, без да афишират добрите си сърца

Народът се вълнува какъв брой скъпи коли карат известните персони, на коя екзотична дестинация хващат загар и кой дизайнер е сътворил облеклата им. Има обаче нещо доста по-важно, което по-рядко хваща окото – зад какви дела застават родните звезди, написа " Монитор ".

Без да обявяват показно положителното си сърце, редица от известните лица в България протягат ръка на нуждаещите се, а постоянно става въпрос за деца.

Напоследък артистът Наум Шопов-младши може да се похвали с пица на свое име, а начинанието е с благотворителна цел. Известна верига пицарии кръсти най-новото си попълнение в менюто на звездата от здравната драма " Откраднат живот ", а всеки 2 лева от цената й отиват в поддръжка на младежите в SOS детски селища България. Кампанията с пица " Наум " ще продължи до края на януари, а лекарят на екран и в живота към този момент се срещна персонално с младежите от SOS юношески дом " Мечтатели ". Той си поговори с тях за кариерното насочване, мотивацията и разпределението на времето сред дилемите. " Вярвам, че всеки младеж има потребност от мотивация и поддръжка. Щастлив съм, че съумях да се срещна с част от децата, за които SOS детски селища се грижат и се надявам срещата ни да е била толкоз вдъхновяваща за тях, колкото беше за мен ”, разяснява екранният доктор Тасев. За две седмици време името на Наум провокира 3000 поръчки и надлежно 6000 лева за положителната идея.

Тъй като към този момент носи българското в себе си, закусва с баница и заспива с мелодии на гайди, интернационалната звезда Стана Катич умерено може да влезе в листата ни. Актрисата, позната най към този момент със значката на детектив Кейт Бекет от сериала " Касъл ", посети малчуганите в SOS детско населено място Трявна. Там хубавицата със сръбско-хърватски корени подвигна самобитна снимачна площадка и ентусиазира децата с кино уъркшоп. Оказа се, че самата тя е поела самодейността да протегне ръка към децата от приемните фамилии в селището. " Идеята за събитието си беше нейна. Във всички страни, в които актрисата снима, подкрепя деца в риск. Сега сама си е избрала Трявна ", описа пред " Монитор " Милена Парцунева от SOS детски селища България. Катич и част от екипа на сериала " Забравена ", чиито два сезона се снимаха у нас, прекараха няколко часа с новите си най-големи почитатели. Те изнесоха уроци по актьорско майсторство и съумяха да потопят децата в магията на киното, което провокира същински възторг. Австралийският артист Матю ле Невез ( " Нещото " ), който се причисли към прослойка на " Забравена " за новите серии, също насочи скъпи препоръки към малчуганите. След това последваха уроци по театрален грим и образни резултати – от татуировки и изкуствени белези до цялостно видоизменение. На този стадий всички момиченца изявили предпочитание да станат актриси или гримьори, когато пораснат. Изненадата за момчетата не закъсня и Франсоа Кьотцер, който дава отговор за каскадите в сериала, предложи специалност и за тях. Заедно със своите сътрудници той прокара въжен тролей в селището, по който се спускаха децата. " Всички момчета пощуряха и в този момент желаят да стават каскадьори ", показа ни още Парцунева. Освен с паметен спомен, Катич зарадва децата с дарове - играчки, шалчета и шапки за всяко дете.

Често звездите показват поддръжката си с песни. Наскоро Дичо, Теди Кацарова и хип-хоп квартетът RDMK се оповестиха против експанзията в учебно заведение и на улицата. Музикантите се причислиха с удоволствие към самодейността на асоциация " Докосни дъгата " и сътвориха парчето " Агресия " особено за плана " Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние ". Снимките към видеото се организираха в столичното спортно учебно заведение " Ген. Владимир Стойчев ”. Младежите, които се разписват с присъединяване в клипа, са възпитаници в паралелките по джудо, гребане и волейбол към същото образователно заведение. Текстът и музиката на " Агресия " са дело на самите Дичо, Теди, Руди, Дули, Муден и Кукушев. " Агресията е голям проблем в нашето общество сега. Уви, виждаме я ежедневно, само че най-засегнати директно и не директно са децата, тъй като те усвояват модела на подражателство и това, което се постанова за мода, а точно неучтивост в език и дейности, като демонстрация на мощ и превъзходство над по-слабия. Децата са отражение на обществото ни. Ако желаеме смяна, тя би трябвало да започва от подрастващото потомство ", разясниха за " Монитор " Теди Кацарова и Дичо. Дули пък ни описа, че е благополучен от обстоятелството, че по време на фотосите малчуганите са се обединили. " Действаха като тим, без значение от ролята си, и това е в действителност концепцията - без значение от разликите им да се обединят. ", добави той.

Недоносените бебета и техните родители, това са героите на Поли Генова, които й дадоха сили и ентусиазъм за най-новата й ария, малко преди самата тя да стане майка за пръв път. Премиерата на парчето " Герои " се състоя на Богоявление, а певицата написа в обществените мрежи: " Избрах да ви показва " Героите " точно през днешния ден, тъй като е специфичен план за мен, въодушевен от мощните, смели хора, без значение от възраст, пол и раса. Точно тези, които не се опасяват да се борят за своето бъдеще! Защото това сме ние – Героите на нашето време! ". Изпълнителката интензивно работи в помощ на недоносените дечица, като се включи и в акцията на един от най-големите производители на пелени, който за пръв път тази година ще подари свои артикули на неонатологиите в цяла България. В обществените мрежи поп звездата разгласява фотография на ръката си, в която държи точно такава дребна пелена и провокира същинска вълна от съпричастност към фамилиите, които минават през компликации с родените си по-рано чеда. Под обявата й стотици майки описаха персоналните си истории с недоносените си деца, не всички от които имат благополучен край. Показаха и фотоси на към този момент порасналите си наследници.

Преди време Поли подкрепя и по-големи деца дружно с рокаджията Деян Каменов-Дидо. Двамата насочиха музикален привет към студентите от Софийския университет, като част от благотворително събитие на Студентски съвет под надпис " Купонясвай с идея ". Това се случи във връзка Деня на детето. Тогава дребни и огромни събраха средства за разширение на единствения дневен център за деца с аутизъм, който отваря порти безплатно. Победителят от последния сезон на " Фермата " обаче не обича да се дава гласност на сходни дела. " Не желая да приказвам за щедрост, тъй като това е доста хубава дума, а се експлоатира погрешно. Не мисля, че това би трябвало да се обявява. Имаме доста образци в България по какъв начин пари могат да се употребяват неправилно ", съобщи пред " Монитор " вокалистът на D2.

Новата ария на Ненчо Балабанов " Ти избираш " е самодейност на артиста и Националната асоциация за приемна грижа и има за цел да покаже, че поддръжката към децата, без значение от сложното им детство, може да докара до действителна смяна за бъдещето им. Джаз звездата със 100-каратова усмивка Хилда Казасян и футболната легенда Георги Иванов–Гонзо се включват в клипа на парчето. Главните герои обаче са Асен от Видин, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители. Клипът споделя три паралелни истории – на предстоящ футболен първенец, на надарен артист и на дребна певица.

Преди време Ненчо обвърза и собствен рожден ден с благородна идея. Тогава той помоли близки и другари да не го сюрпризират с дарове, а с тяхната финансова стойност. Събраната сума бе дарена в помощ на деца, заболели от муковисцидоза. Редом до най-успешния подражател на премиера за идеята се застъпиха още Тереза Маринова, Белослава, Любо Киров, Орлин Павлов и други. Тяхната цел е основаването на медицински центрове, където да се лекува муковисцидозата.

Миналия октомври попфолк звездата Калисъщо отпразнува рожден ден с положително начинание - да протегне ръка на болно дете. Певицата духна свещичките за 43-ата си година в компанията на към 100 посетители. Тя обаче помолила авансово околните си да оставят плануваните за букети пари в кутия, като събраните в нея над 1000 лева отидоха в помощ на болно дете. Това описа пред " Монитор " Кали и добави: " Аз не обичам цветя, мога да се съглася единствено на една роза, примерно ". Месец по-късно чаровната брюнетка дружно със собствен другар подари сумата от 2700 лева за лекуването на онкоболно момиченце. За това заяви тв и радиоводещият Ники Кънчев, който следи развиването на 6-годишната Виви от няколко месеца. " Понеже тя е скромна и в никакъв случай няма сама да тръби, дано ви го кажа аз, тъй като желая да ставаме от ден на ден и повече. Преди няколко дни тя ми се обади и потърси контакт с болната от рак Виви от квартал " Надежда ", показа Кънчев в обществените мрежи. Изпълнителката на " Папая " даже персонално се срещнала с детето.

Снимка: Монитор
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР