Narod.bg отново беше пръв – до броени дни премиерът Николай

...
Narod.bg отново беше пръв – до броени дни премиерът Николай
Коментари Харесай

Narod.bg беше пръв: Хвръква главата на Тодор Тагарев

Narod.bg още веднъж беше пръв – до броени дни министър председателят Николай Денков ще бъде заставен да вземе главата на московския ученик и натовски орел Тодор Тагарев, за което писахме още предходната седмица.

Военният министър Тодор Тагарев евентуално ще се раздели с поста си в скоро време, удостовери и пред „ Галерия “ почитан източник от политическите среди. С отстраняването му щял да се възвърне нежният баланс сред сътрудниците в сглобката, като задачата била това да стане в околните дни още преди изборите на 29 октомври.

Само преди дни Бойко Борисов и Делян Пеевски съвсем по едно и също време нападнаха Тагарев поради апела му към депутатите да одобрят договорката със Съединени американски щати за придобиването на нови бронирани машини „ Страйкър “ преди локалните избори. Покупката е скъпа и прескъпа – близо 1,4 милиарда $, която евентуално носи и рекордна комисионна, което пък изяснява неистовото бързане.

„ Ако се чака да се върнат след изборите и тогава да стартират полемиките, има риск да не успеем с процедурите, защото би трябвало да има сключване на контракт, който още веднъж да влезе за ратификация в Народното събрание “, уточни министърът в телевизионно изявление.

„ Имаме доста явен график – декември месец да привършим процедурата “, отговори Борисов. Делян Пеевски пък в прав текст изиска оставката на военния министър. „ Ако Тагарев изисква нещо от българския парламент, би трябвало да си подаде оставката незабавно “, сподели той.

Реклама

Реакцията на ПП-ДБ беше в дух на миротворчество – Радослав Рибарски разгласи, че „ процесът не би трябвало да се пришпорва “.

Координираната офанзива против Тагарев поддържат и леви политици, както и някои от десните. С злост се коментирала работата на министъра и в средите на генералитета. Както „ Галерия “ към този момент писа, огромна част от висшите военни са против Тагарев от самото му слагане на поста.

Според депутати махането на Тагарев било скроено незабавно след заканата на Борисов към ПП-ДБ, че „ още през днешния ден може да схванат какво е, в случай че оттеглим поддръжката си от кабинета “.

Въпросните машини са най-приоритетното звено от модернизацията на армията, свързани с съоръжение и армейска техника.

В станалия към този момент непрекъснат спор за това дали би трябвало да купим изтребители „ Грипен “ или Ф-16 Тагарев е последовател на втория вид. Сред депутати се носи мълвата, че може би и това е измежду аргументите за неговото махане. Силни апетити имало и към други покупко-продажби от по-малък диаметър и Тагарев не се вписвал в тяхната реализация.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР