Наричат нашата епоха - „ епохата на връщането към природната

...
Наричат нашата епоха - „ епохата на връщането към природната
Коментари Харесай

Трансплантация на кости от... корали - най-новият експеримент в Израел

Наричат нашата ера - „ епохата на връщането към естествената медицина ". Но с времето организмът стартира да привиква даже и към „ бабините " лечебни средства " и те губят първичния си резултат. Може ли да се окаже, че алтернативата на билките се намира на дъното на морето? В търсене на този отговор израелски учени стигнаха до... корала.

Трансплантация на кости от... корали, това е най-новият опит в болничното заведение „ Ихилов ", в центъра на Тел Авив. За първи път вършат подмяна на кост на крайник с парче корал.

„ Защо тъкмо корали - ме питат всички, които за пръв път се сблъскват с казуса. Просто коралите по своя градеж наподобяват на гъбестата човешка кост. Вече имаме богата процедура в потреблението им в зъбното протезиране и по-точно при присаждането на зъби ", изясни Оад Шварц - шефът в научно направление за търсене на заместители на кости в болничното заведение.

Сега на дневен ред е потреблението на корали в трансплантацията на човешки крака. В Америка е позволено да се трансплантира кост от един човек на различен. Но това крие заплаха от преместване на заболявания. В Европа се присаждат кости от крава след доста мощното им загряване. Те обаче по-скоро наподобяват на керамичните и постоянно организмът на пациента ги отхвърля. Получават се възпаления и даже натравяне. Затова беше късмет да решат да приложат нашата методика.

„ Предимството на коралите е, че не придвижват заболявания, а човешкият организъм не ги приема като непознато тяло. Но съгласно спогодбата от Киото е неразрешено да се берат корали, а санкциите са солидни. Затова ние отглеждаме в пустинята Арава корали за медицински потребности. Басейните са стерилни и наподобяват на лаборатория. Първата интервенция по присаждане на корал беше направена преди няколко месеца в болница „ Ихилов " на 18-годишен юноша след премахване на израстък на костите. За тези месеци организмът му не е изхвърлил транспланта и дори е образувал собствен калций към него. Резултатите учудиха даже и самите лекари ", сподели Оад Шварц.

Според него в този момент е значимо да бъде усъвършенствана методиката за развъждане на корали. „ Докато за зъбно протезиране е значимо коралът да е доста гальовен, дребен и бързо да се усвои от организма, за крайниците би трябвало да е доста здрав и благонадежден и най-важното - да не се износва бързо. Параметрите постановат и изпробване в метода на оглеждане. Става въпрос за ново направление в селското стопанство ".

Освен за присаждане на дълга кост, коралите се употребяват и при счупвания на ябълката на крайници. Те не анулират златните или платинен пирони, само че постоянно остеопорозата или други болести са създали костта, на която би трябвало да се забие гвоздеят, слаба и ненадеждна. Тогава на първо време трансплантират корал, на който слагат гвоздея и по този начин няма заплаха организма да не го одобри.

„ Човешкият организъм добре приема коралите. Мисля, че е време науката като водолаз да се гмурне в международния океан и да стартира да употребява неговите благосъстояния " показва Оад Шварц.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР