Наричат го Необикновения мъж“ и той наистина е бил такъв.

...
Наричат го Необикновения мъж“ и той наистина е бил такъв.
Коментари Харесай

Легендите за алхимика граф Сен Жермен

Наричат го „ Необикновения мъж “ и той в действителност е бил подобен. Описван е като рискован странник, посланик, откривател, алхимик, виртуозен пианист и цигулар, фен композитор, оракул, разузнавач и какво ли още не. Историите за него са цветни и постоянно граничат с измислицата, само че мнозина имат вяра, че всички те са истина и че граф Сен Жермен е бил колкото невероятен в живота, толкоз и след... гибелта си.

Предполага се, че е роден през 90-те години на XVII век, само че точната му рождена дата не е известна. През 1742 година граф Сен Жермен се появява на сцената на висшето общество в Европа и омайва знатните и кралски особи със своите невероятни знания в региона на науката и Космоса, с уменията си в бижутерския поминък, с музикалния си гений, с прелестните картини, които рисува, с острия и бърз разум, който има. Надареният граф става част от двора на френския крал Луи XV и даже извършва секрети задачи в ролята си на дипломат-шпионин за него.

Да кажем, че Сен Жермен е полиглот е малко. Той владеел свободно френски, немски, холандски, испански, португалски, съветски и британски език. Имал знания и по китайски, латински, арабски, древногръцки и санскрит. Но може би най-важното определение за него е, че той е бил движимост алхимик и образован в региона на мистичните знания.
Идеята за безсмъртието
на граф Сен Жермен води началото си от един роман на графиня декор Жержи, написан през 1760 година По това време в Париж благородникът е поканен на вечеря в дома на мадам дьо Помпадур, с която се е срещал години по-рано. Възрастната дама е изумена от метода, по който наподобява графът. Той освен не е стар, само че даже наподобява подмладен, а по нейни сметки по това време би трябвало да е бил на към 100 години.
Графът пътува безспирно из цяла Европа. Предполага се, че е употребявал над 80 разнообразни псевдонима и че Сен Жермен не е същинското му име, въпреки че е останал в историческите летописи точно с него. Мнозина, с които се е срещал преди десетилетия, са изумени от обстоятелството, че той въобще не остарява. Навсякъде, където отсяда, Сен Жермен основава алхимични лаборатории. Според слуховете, в тях превръщал оловото в злато и създавал тайнствения балсам за своята безконечна младост.
На алхимика-благородник се приписват думите:
„ Аз открих правила и опора в Космоса и Земята, познах силата на златото на дъното на реката, видях градежа му и овладях изработката му “.
В средата на XVIII век Сен Жермен се среща с прословутия ухажор Джакомо Джироламо Казанова, който по-късно споделя за него: „ Този невероятен човек елементарно може да те увери, че е на 300 години, че знае тайната на Универсалната медицина, че владее природата, че може да разтопи диаманти… Всичко това е просто дреболия за него “. А признакът на Просвещението – Волтер споделя: „ Той е човек, който в никакъв случай не умира и който знае всичко “.

Според локалните летописи граф Сен Жермен умира на 27 февруари 1784 година в имението на принца в Екернфьорде, Германия.
Но вместо това да е краят на историята на славния граф,
тя таман в този момент стартира. Мнозина описват, че са се срещали с него и са го виждали от плът и кръв и през идващите два века. Само година след хипотетичната гибел на граф Сен Жермен, той е забелязан от пионера в хипнозата Антон Месмер. Има даже изказвания, че точно нашият аристократ му е дал упътвания, мистични знания и нови хрумвания в тази област.

Стигаме и до един доста значим миг, когато приказваме за граф Сен Жермен. Има доста разкази и свидетелства, в които се твърди, че с изключение на всичките си гении и алхимични знания, той е бил талантлив и със способността да вижда в бъдещето
Графиня Д’Адемар твърди, че през 1789 година се е срещнала с граф Сен Жермен и са водили дълъг диалог, в който той й е разказал какво ще е бъдещето на Франция. Това се случва 5 години откакто Сен Жермен е разгласен за мъртъв.
Привърженици на езотериката и тайните теории настояват, че почти 30 години по-късно граф Сен Жермен е приел друга идентичност и е почнал да се показва като майор Фрейзър.
В своите записки Албърт Вандъм разказва среща с човек, който поразително приличал на тайнствения граф и споделя: „ Той се назова майор Фрейзър. Живееше самичък и в никакъв случай не говореше за фамилията си. Освен това беше цялостен с пари, макар че източникът на благосъстоянието му остава мистерия за всички. Той притежаваше прелестно знание за всички страни в Европа през всички интервали. Много пъти ми е казвал със странна усмивка, че е познавал Нерон, приказвал е с Данте и т.н “.Майор Фрейзър изчезва мистериозно и ненадейно, по този начин, както се и появява.

Ако се има вяра на историите на десетките очевидци,
които настояват, че са познавали граф Сен Жермен и персонално са се срещали с него, оказва се че благородникът е живял сред 200 и 300 години. Интересното е, че през този интервал от време, споделят, изглеждал постоянно на не повече от 50.
В края на XIX-началото на XX век мистериозната персона на граф Сен Жермен още веднъж стартира да вълнува хората. За него заговарят почитателите на Теософското общество, водено от Елена Блаватска, съгласно което графът е „ още жив “ и „ работи за духовното развиване на Запада “.
В „ Не пипай тази книга “ Ян ван Хелсинг изрича мнение, че чудатият граф безспорно е странник във времето. Твърди, че контактьор се е свързвал с духа му, който постоянно повтарял, че неговата загадка се крие в думите:„ Духът владее материята! “

През 1972 година в Париж мъж на име Ришар Шанфрей обществено афишира, че той е прероденият граф Сен Жермен. И в действителност прави нещо неизмеримо. За да потвърди изказванията си, застава пред камерите на френската телевизия и благодарение на най-обикновена печка, пред очите на всички, трансформира олово в злато. Десетилетие по-късно Шанфрей се самоубива.
И до ден сегашен експерти от разнообразни области изследват свидетелствата и историческите данни за живота, личността и делото на именития граф Сен Жермен. И през днешния ден към момента продължаваме да се питаме дали той е индивидът, разкрил тайната на безконечната младост?
Любопитни обстоятелства:
Повечето откриватели се сплотяват към мнението, че граф Сен Жермен е наследник на Ференц II Ракоци - последния кандидат за трона на Трансилвания.Приживе граф Сен Жермен твърдял, че е поучил всеобхватните си знания „ в пирамидите “. Той консумирал единствено три храни - варен булгур, бяло пилешко месо и овесена каша. Личността на Граф Сен Жермен се свързва с редица секрети общества. Сред тях са братствата на розенкройцерите, масоните, рицарите на светлината, илюминатите, тамплиерите и др.Езотериците имат вяра, че Сен Жермен се е прераждал във всяка ера в разнообразни персони и на разнообразни места по света. И че е „ жив “ и до през днешния ден.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР