Наричан с прозвищата Звярът, заради вродената му жестокост, и Дребният,

...
Наричан с прозвищата Звярът, заради вродената му жестокост, и Дребният,
Коментари Харесай

Шокова Вълна В Ъндърграунда! Преди Малко Почина Най-Страховитият И Могъщ Мафиотски Бос. Отиде Си Самият

Наричан с прозвищата Звярът, поради вродената му свирепост, и Дребният, поради ниския му растеж, Тото (Салваторе) Риина е задържан на 15 януари 1993 година, като е наказан на пожизнен затвор за голям брой закононарушения, в това число за организирането на убийствата на двамата най-известни борци против мафията в Италия – прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, прецизира Канал 3.

През 80-те и при започване на 90-те години, Риина и неговият клан Корлеоне, надделявайки над конкурентните семейства, стават водещата формация на проведената престъпност в Италия. Връхна точка на тяхното опълчване на страната е убийството на двамата прокурори Джовани Фалконе и Паоло Борселино.

Това води до дефинитивно отменяне на мафията от страна на публичното мнение и като разследване провокира всеобщи арести от страна на властта, резултат от което е залавянето и осъждането на Риина и огромна част от неговите съучастници. През последните дни, след две предходни интервенции, Риина беше в положение на кома. Италианският министър на правораздаването Андреа Орландо позволи негови близки да посещават умиращия " кръстник “ в болничното заведение в Парма, където се намираше.

Здравословното положение на Риина се утежни след две интервенции, направени му откакто бе диагностициран с рак. Преди това юристите Риина неведнъж се обръщаха към Върховния касационен съд на Италия с искане да се промени мярката му на задържане заради тежкото му заболяване, " с цел да му се даде опция да почине с достолепие ". Всички сходни молби бяха отхвърляни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР