Нарекохме Ви най-якия български актьор, но можете да бъде представен

...
Нарекохме Ви най-якия български актьор, но можете да бъде представен
Коментари Харесай

Ст. Данаилов ми бе духовен баща: Антон Порязов

Нарекохме Ви най-якия български артист, само че можете да бъде показан и като ученик от последния клас в НАТФИЗ на Стефан Данаилов - кой най-ценен урок Ви преподаде той?

Най-ценни бяха неговите житейски уроци. За актьорските не мога да се сетя да има различен, от който човек може да научи повече. Най-общо мога да кажа, че постоянно е желал да бъдем естествени, да не преиграваме: да, може би всеки образова студентите си на тези неща, само че обяснени от него те имаха друга сила, друга харизма. В чисто човешки проект съм получил доста за персоналните взаимоотношения. Нашите бяха бащинско - сински.


Какво имате поради?


Беше ми като нравствен татко. Бях отговорник на класа ни - неговия клас. Допитвах се за всичко. Особено професионално. помня, че ме бяха заели за водеща роля в сериал по Нова с американски продуценти от Лайънсгейт, участваше и Канал +. Името беше Ускорение. Обадих се на Мастера, питах го дали да приема, сподели ОК, единствено да не пречи на следването при него.

 

 

Жалкото е, че планът не стана - продуцентите се скараха. Няма да не помни и, когато излезе книгата на Георги Тошев за Стефан Данаилов, по какъв начин трима души от класа трябваше да му я четем: плакахме, смяхме се, не може да се опише това чувство, което изпитахме дружно тогава. Веднъж за негов рожден ден му подарих шал - той доста ги обичаше. Уж не обърна внимание, а един ден се появи на подготовка с подарения от мен шал и дори, говорейки за друго, по едно време сподели: " Антоне, ни виждаш ли, че съм с твоя шал ", откакто ми се беше нещо карал.



Неотдавна се разбра, че филм с Ваше присъединяване, продуциран от Уорнър и Лайънсгейт ще обиколи международните екрани, лондонските сътрудници ли Ви откриха място в плана?





Не, снимахме с български екип. Имам няколко подиуми. Досега съм работил допълнително от 10 непознати продукции, като бих отбелязал Дъ Кър 2 на Юнивърсъл, където ролята ми е на проверяващия служител на реда Петров, който е руснак, играем с Гранд Бауър от сериала Изгубени. Това го споделям, тъй като множеството хора у нас ме разпознават като контрольор Стоев от Под прикритие. Напвих 23 серии в поредицата Ние, нашите и вашите на Нова. Сега следва да се излъчи отново по този канал присъединяване ми в сериал, който към този момент върви там. Мнозина ме свързват и с Маскираният артист или като водещ на Тотото. На 2-3 юли ще повеждам Аниме`с Уърлд Сирис.

Защо пренебрегвате театъра за сметка на киното и малкия екран?

Така се случи. Не играя в театъра. Животът ме насочи към киното и малкия екран.

Не се ли страхувате като свободен актьор, тъй като театрите въпреки всичко обезпечават, въпреки и беден " щат "?

Винаги се усеща една неустановеност само че тя ме държи безсънен, кара ме да не спирам, да бъда деятелен. Човек се развива най-добре отвън зоната на комфорт. Сигурността го кара да се усеща мързелив. Аз съм разтревожен дух. Тръпка е!


В обществените мрежи сте най-популярен с култа към спорта, преднамерено ли създавате подобен имидж?


Спортът ми е втора природа. 5-6 години съм играл футбол в ЦСКА, само че травма на коленете ме извади от играта за младежкия внушителен отбор. От дребен и до ден - сегашен упражнявам карате - оказва помощ ми за каскади в киното, само че вървя и на профилирани трениворки за тях. Сребърен медалист съм на републиканско състезание по тенис на маса.

 

Преди Под прикритие, около подготовката, се влюбих и в стрелбата. Ходя на конна езда и на планинско катерене. Основното обаче ми е фитнесът и кросфитът към този момент над 20 години, редом с другите спортове. Един другар от квартала ме заведе в една зала и аз останах да упражнявам в нея до през днешния ден. Фитнесът ми стана метод на живот. Даже съм и рекламно лице на Power2GO, тъй че някой би споделил, че съм го трансформирал и в бизнес. За рекламата на Нисан не го споделяха, в случай че мога да се пошегувам. Мисля, че единствено водните спортове са ми малко непознати - плавам, само че нищо повече.



Как станахте един от дребното български артисти с британски сътрудници?


Една от най-хубавите ми приятелки живее в Англия и по този начин се свързах с бутиковата актьорска организация D&A мениджмънт. Одобриха ме. Направили сме над 25 кастинга за година и половина, най-вече онлайн. Най-интересните бяха за сериал с Том Круз и английски игрален филм, както и за международни реклами.

Какво още Ви се прави в специалността?

Ами, като ме пишете " най-якия артист ", пък и още върви по кината филмът на Ники Илиев Завръщане 2, където съм кикбоксьор, би трябвало да кажа, че съм изцяло подготвен за Ергенът 2, който, както писахте, следва да се снима на още по-хубаво място след триумфа на първия сезон.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР