Наред с обичайните въпроси за образованието, предишните работни места и

...
Наред с обичайните въпроси за образованието, предишните работни места и
Коментари Харесай

Как да отговорите на въпроса Защо още не си си намерил/а работа?

Наред с нормалните въпроси за образованието, предходните работни места и ползите, на интервютата за работа постоянно се пита и за много глупави неща. А от време на време запитванията са си леко обидни. Ако да вземем за пример дълго време сте били безработни, могат да ви попитат за какво до момента не сте си намерили работа. Което загатва, че може да имате съществени дефекти, отблъскващи работодателите.

За да не ви заловен неподготвени, е добре да си имате отговор в запас на този въпрос, написа Forbes. Изтъкнете това, с което сте се занимавали в освободеното си от претовареност време.

Например: " Откакто напуснах предходната си работа, развъртвам уменията си. Проучвам опциите в сферата и построявам контакти. Научавам нови неща за чудесни компании като вашата ". Можете да споменете и някое занимание, на което сте се посветили, стига то да ви показва в добра светлина.

Всеки интервюиращ си има своите разбирания. Дори и да ви гледа отвисоко поради това, че от дълго време не сте работили, не трябва да допускате това да повлияе на самочувствието ви. Дръжте се решително и бъдете отворени и отзивчиви. Впечатлението, което оставяте на събеседването, може да бъде по-решаващо от предходната ви кариерна история.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР