Наред с безспорните му функции да подпомага печенето на различни

...
Наред с безспорните му функции да подпомага печенето на различни
Коментари Харесай

Кога алуминиевото фолио трови храната?


Наред с безспорните му функционалности да подкрепя печенето на разнообразни храни във фурна, доста хора употребяват алуминиево

фолио и поради удобството да пакетират храната си с него. И до момента в който печенето рядко изисква прилагане на фолиото за повече от 2-3 часа, при пакетиране на храни те постоянно остават с контакт с него за доста по-дълъг интервал от време.

В някои случаи това може да повлияе качеството на храната и потреблението й да бъде рискова за здравето.

Алуминият във фолиото му придава изявени отразяващи свойства, които оказват помощ за задържане на топлината под него и за блокиране достъпа на светлина и въздух до опакованата храна. В резултат се резервират нейният мирис, мокрота и топлота. И, уви, се основават условия за отрицателни последици от потреблението й .

Идеалният и най-безопасен вид за прилагане на алуминиево фолио за предпазване на хранителни артикули и опазване на температурата им изисква то да не е в директрен контакт с тях . Създаденият по този метод въздушен буфер ще обезпечи съвършено изолационно покритие. В допълнение избягването на директния контакт сред фолиото и храната няма да разреши отрицателни взаимоотношения сред тях.

Въпросните отрицателни последици от потреблението на алуминиево фолио в кулинарията може да настъпят в 2 аспекта.

От една страна, задържането на топлината и влагата в храната за повече от 3-4 часа основава условия за размножаване на възможни болестотворни бактерии в храната, изключително в случай че тя се държи отвън ледник. Заразяването на храната може да не се отрази на усета или аромата й в границите на тези няколко часа. Възможно е обаче потреблението й да

внесе в организма задоволително количество от болестотворните бактерии, което да докара до рисково хранително натравяне.

Свързани публикации.. Салатите в плик крият риск от хранително отравяне 0 3 храни, които не би трябвало да смесваме с млякото 0 Алуминий - до какво води контактът ни с него 2

От друга страна, съхранението на прекомерно горещи храни или такива с високо наличие на органични киселини в алуминиево фолио може да докара до освобождение на алуминиеви йони в тях, изключително в случай че са в пряк контакт с фолиото. При дълготрайно предпазване и при постоянно прилагане на алуминиевото фолио за такива цели може да се натрупа прекалено количество от химичния детайл в организма и да настъпи алуминиева интоксикация .

Ползите от алуминиевото фолио за приготвянето и съхранението на храни са безспорни стига да не се позволява прекомерно нескончаем контак сред тях. Когато се употребява с нужното внимание обаче фолиото ще продължи да внася улеснение в всекидневието ни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР