Министерството на външните работи предупреди българите за интензивни горски пожари

...
Министерството на външните работи предупреди българите за интензивни горски пожари
Коментари Харесай

МВнР с предупреждение към бългрите в Канада и пътуващите натам

Министерството на външните работи предизвести българите за интензивни горски пожари в канадските провинции Алберта и Британска Колумбия.

В резултат на извънредно високите температури за сезона и незадоволителното количество превалявания, интензивни горски пожари са обхванали обширни площи в западните канадски провинции Алберта и Британска Колумбия, предизвестяват от ситуационния център на Министерство на външните работи.

От разгръщане на пожарите са застрашени обитаемоте места в регионите на общините Форт МакМъри и Форт Нелсън, като жителите са получили предизвестия да изоставен домовете си или да бъдат в подготвеност да се изтеглят. Федералното държавно управление на Канада не изключва пожарите да обзет и други провинции.

В тази връзка, Министерство на външните работи предлага на планиращите пътешестване до Канада български жители авансово да се осведомят за обстановката, да наблюдават настоящата информация на локалните управляващи за вероятно съществуване на естествени бедствия/аварии, а при предприемане на пътешестване до Канада да се приготвят за особеностите на локалните климатични и атмосферни условия.

При нужда от подпомагане, българските жители в Канада, могат да се обръщат към следните наши представителства в страната: Посолство на Република България в Отава на следните телефонни номера: +1 613 789 3215, както и на дежурен телефон в извънработно време: +1 613 316 1631.

Генерално консулство на България в Торонто на следните телефонни линии: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78; дежурен телефон в извънработно време: +1 416 892 1738.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected] .

Препоръчваме на българските жители, при пътувания, краткотрайно или непрекъснато престояване в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… " на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo .
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР