Наречен Закон за самоопределение на пола“, проектът предстои да се

...
Наречен Закон за самоопределение на пола“, проектът предстои да се
Коментари Харесай

Германия подготвя улеснения на смяната на пола

Наречен „ Закон за самоопределяне на пола “, планът следва да се прегледа в Народното събрание. Според прес-съобщение на немското Министерство на фамилията, документът ще „ улесни транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да трансформират своя пол и име “.

Законопроектът ще отстрани определението, признато през 80-те години на предишния век, че желанието за смяна на пола е психологично заболяване, написа Euronews. Почти напълно ще отпадне сегашната процедура, която планува решението за промяна на пола да се взема от арбитър, откакто претендентът е минал сполучливо два психически теста и е дал отговор на голям брой въпроси за половия си живот. През 2010 година Конституционният съд на Германия отстрани условието получилите позволение първо да се подложат на дезинфекция.

Новият законопроект планува промяна на пола и за малолетни – за тези, под 14-годишна възраст, заявката тряба да подадат родителите, а навършилите 14 могат да го създадат сами, само че със единодушието им. Ако такова липсва, решението още веднъж ще взема съдът. При отвод,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР