Нарастват случаите на COVID-19 в страната. Положителни са 14% от

...
Нарастват случаите на COVID-19 в страната. Положителни са 14% от
Коментари Харесай

Ще има ли ново затягане на мерките заради COVID-19?

Нарастват случаите на COVID-19 в страната. Положителни са 14% от направените 6702 теста. Здравното министерство излезе с рекомендации, чуха се и гласове за стягане на ограниченията в областите с по-високо равнище на болест.

За разлика от минали години, когато със започването на лятото говорихме по-скоро за разхлабване на ограниченията, в този момент, уви, приказваме за вероятно стягане.

Три остават областите в страната, в които заболелите са над 100 на 100 000 души. Това са Варна, Бургас и София. Дали ще се стигне до нови заповеди за носене на маски - отговорът към момента е НЕ.

Засега здравното министерство само предлага. Да се носят маски на закрито и там, където има скупчване на хора, както и в публичния превоз, на гари и спирки, в комерсиалните центрове. На дневен ред още веднъж излизат рекомендациите за стерилизация и отдалеченост.



Здравните управляващи припомнят, че хората, които усетят някои от признаците на COVID-19 - главоболие, температура, болки в гърлото и изнемощялост - би трябвало да се свържат с персоналния си доктор и да се самоизолират. Но към този момент няма въвеждане на съответни ограничения в области в жълто.

Да има частични такива ограничения най-малко в тези области пък упорства доктор Александър Симидчиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР