Нарастващото недоволство от политиката на президента на САЩ Джо Байдън

...
Нарастващото недоволство от политиката на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

NYT: Недоволството от политиката на Байдън може да раздели Конгреса в подкрепата за Киев

Нарастващото неодобрение от политиката на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и умората на данъкоплатците в навечерието на изборите заплашват да разделят Конгреса на Съединени американски щати по въпроса за продължаващата поддръжка за Украйна.

Тази оценка направи в. " Ню Йорк таймс " в сряда, базирайки се на данни от социологически изследвания.

На фона на " задграничната смелост " на Байдън вътрешнополитическите настроения в Съединени американски щати във връзка с Украйна " се трансформираха сензитивно, което провокира безпокойствие в Белия дом ", написа вестникът. " Според социологическите изследвания публичната поддръжка за въоръжаването на украинците отслабва, а двамата съществени републикански кандидати за президентския пост все по-често се изричат срещу присъединяване във войната ", показва вестникът, като цитира изявления на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на неговия противник за републиканската номинация, губернатора на Флорида Рон Десантис.

" Въпреки че двупартийната коалиция в поддръжка на Украйна към момента е мощна в Конгреса, последователите на увеличението на помощта се притесняват, че под въздействието на центробежните сили в навечерието на президентските избори и на фона на умората на данъкоплатците от прехвърлянето на десетки милиарди долари в чужбина, военната поддръжка ще бъде понижена, преди Москва да бъде победена ", написа The New York Times. В същото време някои се нервират, че Байдън не е направил задоволително, с цел да ускори поддръжката.

Изданието се базира на резултатите от социологически изследвания, извършени от организация Associated Press и изследователския център за публични въпроси NORC, съгласно които делът на американците, които поддържат помощта за Украйна, е понижен от 60% през май предходната година до 48%. В същото време, по данни на Pew Research Center, делът на американците, които считат, че Съединени американски щати дават прекомерно огромна помощ на Украйна, се е нараснал съвсем четири пъти от март предходната година до 26%.

 

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР