Нараства търсенето на къщи край големите градове като София, Пловдив

...
Нараства търсенето на къщи край големите градове като София, Пловдив
Коментари Харесай

Търсенето на крайградски къщи продължава да се засилва

Нараства търсенето на къщи край огромните градове като София, Пловдив и Варна. Сред аргументите за това е, че на цената на тристаен апартамент в града човек може да купи хубава къща в околните до него села. Най-често сред 250 хиляди евро и 350 хиляди евро коства тристаен апартамент на централна локация в столицата. Подобни са и цените за строителство на къща в периферията на София.

След пандемията доста купувачи на парцели ново строителство се стремят оптимално да съчетаят природосъобразния метод на живот с динамичността на всекидневието си. Ето за какво от ден на ден хора се интересуват от независима къща с хубава панорама и елементарен достъп до главен път, тъй че да стигат до градския център за не повече от 30 минути. Над 70% от купувачите на парцели желаят да са по-близо до природата, демонстрира изследване на компания за недвижими парцели. Но за 43% от тях от решаващо значение за крайния избор на парцел е опцията за елементарен достъп до централната градска част.

Да построиш или да купиш независима къща в самия Пловдив е съвсем невъзможна задача даже за хора със съществени финансови благоприятни условия. Затова от ден на ден хора, които желаят да имат независим дом с дребен двор, се насочват към периферията на града. Покупката на еднофамилна къща в околните до Пловдив села излиза колкото апартамент в центъра на града. Към покупката на селски парцел се насочват хора с опция за отдалечена работа, които разполагат с повече от един фамилен автомобил, желаят да отглеждат децата си в по-просторен дом с двор, в по-чиста и спокойна среда. Именно на тези условия дават отговор къщите в дребните обитаеми места към Пловдив, изключително селата в Родопската яка.

Същата е обстановката и с парцелите край Варна. На цената на тристаен апартамент в морската столица може да бъде купена хубава къща в околните села.

От значение при избора сред апартамент или къща преди всичко са парите, само че огромна роля има и стадият от живота, в който се намира всеки един човек, разясняват брокери. Обикновено младите, които занапред развиват своя кариера, основават семейство и са директно подвластни от градската среда и удобствата є, изборът да купят апартамент - най-вече ново строителство, с съвременни общи елементи. Купувачите се насочват към апартамент остаряло строителство, когато имат искания за избрана локация и по-малко общи елементи, включени в крайната цена. Хора, напреднали в своя житейски път, изморени от динамичността на града и минали през развъждането на деца, постоянно избират къща в сателитните обитаеми места към огромния град. Къща край града от време на време избират и хора, които желаят деца им да имат по-голяма независимост в игрите.

 

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР