Нараства опасността около атомните електроцентрали в Украйна, твърди генералният директор

...
Нараства опасността около атомните електроцентрали в Украйна, твърди генералният директор
Коментари Харесай

МААЕ предупреждава за сериозни рискове около АЕЦ „Запорожие“

Нараства заплахата към атомните електроцентрали в Украйна, твърди генералният шеф на Международната организация за атомна сила. Близостта на сраженията и спиранията на електрозахранването до АЕЦ „ Запорожие “ са фактори, които ускоряват тревогата. Рафаел Гроси разяснява обстановката при посещаване във френския град Буре.
Има цялостен набор от рискове, които се умножават и ще ни съпътстват до края на спора. С нашето не престават наличие в Запорожие опитваме да смекчим резултата от войната. Да имаме възпиращ резултат върху воюващите страни, с цел да предотвратим нещастието на тази война да се утежни от нуклеарен случай с радиологични последствия.
Рафаел Гроси – общоприет шеф на МААЕ

Междувременно ледената хватка на зимата се стяга върху бойците на фронта край Бахмут и Купянск. Последният град е два пъти опустошаван през на войната, представлявайки апокалиптична картина на цялостно опустошение.Местейки се в Бахмут сержант Роман и неговият отряд прекарват месеци, скрити в бункер. Снегът и студът усложняват дейностите над земята. Но вътре, измежду мрака, е допустима относителна сигурност.„ Много е комфортно, петзвезден разкош “, майтапи се сержантът. Но на повърхността са останали стърчащи пънове. Всичко над 2 метра височина е изгоряло.Руските войски не престават ожесточената си стрелкова атака по украински цели на фронта. Атаките са интензивни както на юг, по този начин и на изток, като задачата е да извоюват териториални придобивки преди края на годината. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР