Нараства интересът към селски имоти, а на пазара има много

...
Нараства интересът към селски имоти, а на пазара има много
Коментари Харесай

Неприятна новина за всички, които са решили да си купят имот на село

Нараства ползата към селски парцели, а на пазара има доста преференциални оферти.  

Около Варна има прелестни села, където на цена на тристаен апартамент може да се откри подготвена за настаняване къща с двор към 800 кв. м, споделят брокери на парцели. Поради тази причина специалистите чакат повишение на цените на тези парцели в идващите три до пет години - от порядъка на два-три пъти, написа " Труд ". 

Сделките със селски парцели нарастват защото от ден на ден хора желаят да имат дом надалеч от огромния град и по-близо до природата. В огромните градове има повече магазини и културни мероприятия, има учебни заведения, детски градини и лечебни заведения. Затова доста хора не биха се отказали от главното си жилище в града, само че желаят да имат и къща на село. В резултат от ден на ден купувачи се насочват към селските парцели, споделят брокери.

Според специалистите цените на качествените парцели и в градовете ще отчетат значителен растеж през идващите години. Пазарът е доста деен, само че от ден на ден купувачи избират да придобият приключен апартамент, а не парцел в градеж.

Някои строителни бизнесмени също лимитират продажбите “на зелено " тъй като при продажба на приключен парцел могат да създадат по-точна калкулация на направените разноски и надлежно на цените. А наред с това могат да продадат изцяло приключен апартамент на по-висока цена.

На пазара обаче не липсват и предложения за продажба на жилища на стадий в градеж. За хора, които не бързат незабавно да се пренесат в новия си дом, а да вземем за пример желаят да влагат парите си, покупката на парцел “на зелено " е по-изгодна договорка.

Сред главните провокации на пазара са другите упования по отношение на цените на продавачи и купувачи, разясняват брокери на парцели. Но за качествените парцели на пазарни цени бързо се намират купувачи. Желанието на хората да имат нов, по-просторен дом не е намаляло. Затова купувачите с финансови благоприятни условия бързо стигат до договорка.

Характерно за пазара е, че купувачите избират да платят по-голяма част от цената със лични средства и да употребяват по-малко банково финансиране по отношение на обстановката преди година. Но защото цените на парцелите нарастват и има от ден на ден покупко-продажби с огромни жилища, нарастват и размерите на ипотечните заеми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР