Нараства броят на протестиращите, които искат оставката на премиера на

...
Нараства броят на протестиращите, които искат оставката на премиера на
Коментари Харесай

Стотици искат оставката на Нетаняху

Нараства броят на протестиращите, които желаят оставката на премиера на Израел Бенямин Нетаняху. През последните 40 седмици техният брой непрестанно пораства. Протестиращите, които се събраха нощес пред дома на основния прокурор на страната, упорстват против премиера да бъдат повдигнати обвинявания за осъществени финансови злоупотреби, както и нерегламентирани връзки с медии и интернационалните компании.



Протестите се провеждат от антиправителствени деятели, чийто брой непрестанно нараства. Върховният съд на страната постанови, че митингите могат да продължат, в случай че в тях вземат участие най-малко 500 души и при положение, че не бъде употребена озвучителна техника в жилищните региони. На снощната проява са участвали близо 2000 души, сочат данни на полицията.



Като „ лов на вещици” окачестви митингите министър председателят Нетаняху. Според специалисти, абсурдът надали ще заплаши поста му, само че се отразява извънредно отрицателно на публичния му рейтинг. Според законите на страната министър председателят може да бъде свален от поста си с решение на Народното събрание. Наскоро Върховният съд обаче постанови, че министри и кметове, които са подведени под правосъдна отговорност ще би трябвало да си подават оставката.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР