Нараства броят на плавателните съдове във водите на яз. “Мандра“

...
Нараства броят на плавателните съдове във водите на яз. “Мандра“
Коментари Харесай

Доброволци от Пловдив и Казанлък се включват в издирването на изчезналите рибари


Нараства броят на плавателните съдове във водите на бент. “Мандра “ край Бургас, с които се търсят изчезналите риболовци Ивелин Тодоров и Петър Петров.

Днес е петият следващ ден, в който екипите на няколко държавни служби и доброволци обследват дъното на водоема и крайбрежията му. 

Тази заран в Бургас са превозени лодки, оборудвани със сонарни системи от Пловдив, Приморско и Казанлък. Със лични плавателни съдове се включват и локални риболовци, предава Българска телеграфна агенция. 

„ Това ще бъде огромна помощ за водолазите от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Първата лодка дойде още нощес от Пловдив. Рано тази заран беше пусната във водата, дружно с общинската лодка “, сподели кметът на община Бургас Димитър Николов. 

Към този миг плавателните съдове в язовира са съвсем 10.

„ Изключително съм признателен на притежателите на лодките за помощта и жеста. Дано има резултат от напъните “, написа по-рано през днешния ден Николов в формалната си Facebook страница. 

Вчера той насочи апел посредством медиите към притежателите на плавателни съдове, оборудвани с техника за проучване на дъното. Всеки, който има опция да помогне може да се свърже с диспечерите на незабавния телефон 112 или на дежурните телефони в локалната администрация: 056/ 841 560 или 056/ 907 218, уточни кметът на Бургас. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР