Напуснах, защото се натрупа достатъчно административно напрежение в Софийска районна

...
Напуснах, защото се натрупа достатъчно административно напрежение в Софийска районна
Коментари Харесай

Прокурор Зартова потвърди, че е в приятелски отношения с партньор на Нотариуса

Напуснах, тъй като се натрупа задоволително административно напрежение в Софийска районна прокуратура. Имаше непрекъснати инспекции, а това затруднявате работата. Целта на подадената ми оставка бе да осигуря успокоение в работата на сътрудниците. Това съобщи пред Българска национална телевизия подалият оставка областен прокурор на София Невена Зартова.
 
" Лично аз ревизирах делото против Мартин Божанов и неговия предмет. Установих, че фактически имаше такова следствие. По него е имало един следващ надзор с изключение на от прокуратурата и от съда. Впоследствие видях, че няколко месеца по-късно потвърждаване на Софийската градска прокуратура ограниченията на някои от лицата бяха анулирани ", разкри тя.
 
Тя удостовери, че е в близки другарски връзки с Велимир Атанасов - юрист и съучастник на убития Мартин Божанов – Нотариуса. " Той ми беше сътрудник. Това не е загадка. След като той напусна системата, ние продължихме да имаме другарски връзки. Споделял ми е, че е другар с Божанов, само че не и данни по съответни досъдебни производства ", призна Зартова. " За съществуването на Мартин Божанов разбрах след приключването на клипа от профилирания съд. Не е имало оказване на напън по каузи, до момента в който съм била административен началник ", безапелационна бе тя.
 
Зартова призна, че не И е ясно от коя активност се разграничават сътрудниците И, откакто всички решения досега са взимали дружно. " Разговори с медиатори не съм водила, нито посредством медиатори, нито директно ", посочи тя.
На въпрос за какво не е напуснала, откакто инспекция е открила съществени пропуски в работата И, Невена Зартова съобщи: " Исках да остана, тъй като не можах да схвана причините за искане на оставката ми ".
 
Тя отхвърли да са се изземвали преписки, свързани с активността на Божанов. " Проверих всички каузи против него. Те бяха 16 или 17. Те бяха отказани или прекъснати. Тези преписки са формирани от 1998, 1999, 2000, до 2018 година, по-новите бяха от 2021 и 2022 година Нито една от тях не е била изземвана или пренасочвана от прокурор с профилирания съд. Последните са прекъснати заради приключване на отминалост. Произнасянето е станало в рационални периоди, след подаването им ", изясни прокурорът.
 
" Не съм ходила в частния клуб на Божанов, не знам къде се намира. В " Осемте джуджета " съм била, с цел да обядвам или да пия кафе. Много неща са ме изненадвали там, само че не мога да споделя тук, а в едно вероятно следствие. Не съм виждала там Петьо Еврото ", разгласи тя.
 
" Моята съвест е чиста. Контактите ми почиват на чисто другарска основа. Не съм навредила нито на околните си или сътрудниците си ", сподели още Невена Зартова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР