Напукани стени, капещ покрив и падаща мазилка – в това

...
Напукани стени, капещ покрив и падаща мазилка – в това
Коментари Харесай

Напукани стени, капещ покрив и падаща мазилка: Ректоратът на СУ има нужда от спешен ремонт

Напукани стени, капещ покрив и падаща мазилка – в това положение е най-старото висше образователно заведение у нас Софийският университет. От основаването му до през днешния ден главен ремонт не е юридически.

Снимка: bTV

Ректорът проф. Георги Вълчев упорства страната да обърне внимание на проблемите, за които неведнъж е алармирана.

Отоплителната апаратура на постройката монумент прелива от покрива и разрушава фасадата

За Богдан Ангелов Ректората е втори дом. Последните 40 години посвещава на грижи за постройката. Която съгласно него има потребност не просто от ремонт, а от реституция.

„ Фасади, покрив, изби, облицовки – всичко това с течение на времето се компрометира. Имаме течове, имаме места, където мазилката е стигнала до тухлите, парното е мъчно за работа с него “, споделя шефът на постройката на Софийския университет Богдан Ангелов. 

Снимка: bTV


Централната част на най-голямото и най-старо висше образователно заведение у нас е издигната с подаяние от 6 милиона златни лв., което вършат братята Христо и Евлоги Георгиеви. Ректорът на СУ проф. Георги Вълчев споделя, че годишният бюджет, който страната отпуска, е сред 800 000 лева и един милион лв.. По думите му тези пари стигат за спешни поправки в базите на университета.

Водопад по фасадата, плесен, мухъл и скотски изпражнения - всичко това в архитектурен монумент в центъра на София

„ Отлагането на естествен ремонт непрестанно оскъпява този ремонт и в случай че не бъде осъзнато, че той най-сетне би трябвало да стартира, ще стигнем до съсипия. Предварителните ни планове приказват за сума сред 80-100 милиона лева “, сподели проф. доктор Георги Вълчев, ректор на СУ.

В позиция до bTV от Образователното министерство изпратиха планове, от които виждаме, че по-голямото перо от държавните дотации са за образование и стипендии за студентите. А по-малкото - за финансови разноски.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР