Напрежението в Цалапица не стихва, въпреки, че от вчера шефът

...
Напрежението в Цалапица не стихва, въпреки, че от вчера шефът
Коментари Харесай

Неофициално: Връщат до месец у нас обвинения за убийството на Димитър

Напрежението в Цалапица не стихва, макар, че от през вчерашния ден шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - старши комисар Васил Костадинов, със заповед на министъра на вътрешните работи, към този момент не е на поста си. Хората упорстват за оставката на началника на районното ръководство в Стамболийски - Ангел Керпиев.

Той обаче досега изрично отхвърля, с претекста, че е разпоредена инспекция в регионалната дирекцията. Именно към дейностите на полицията в Стамболийски е ориентиран гнева на околните на убитото момче. A по думите на кмета - до месец обвиненият за убийството Рангел Бизюрев ще бъде върнат от Германия.

Майката на Димитър Атанаска Бакалова съобщи, че има съмнения за пропуски в следствието и полицейски чадър. Според нея органите на реда са почнали прекомерно късно да правят дейности за откриването на момчето, като по този метод са позволили обвиненият да напусне страната.

" Обвиняваме в закъснение. Никой не се раздвижи да извика от дата 22 и 23 - двата дни да извика Рангел, да извикат близнаците, да ги притиснат, с цел да може по-рано да се разбере и Рангел да бъде заловен тук. Смятаме, че има полицейски чадър. Опитваше се да се прикрие всичко. В момента, в който се появих по медиите, незабавно от Пловдив на по-високо равнище бяха извикани тук проверяващи, пристигнаха в границите на часове. Синът ми беше открит, екстрадираха близнаците от морето до тук, беше издадена заповед, при което като ги прибраха, те незабавно си признаха. Единият даже ги е завел на мястото ", сподели тя.

Тя добави, че по време на митингите е имало опити, от страна на полицията, протестиращите да бъдат сплашвани. Каза обаче, че това няма да ги спре да продължат протестните дейности.

Хората в Цалапица желаеха изселването на семействата, както на обвинения Бизюрев, по този начин и на близнаците Динчеви. Оказва се, че фамилията на близнаците към този момент е напуснало селото.

" От започване на митингите са напуснали дома, в който са живели дружно с децата си. Категорични са, че няма да се завърнат. Имотът ще бъде трансфериран или продаден. Преди няколко дни към този момент някогашният шеф на ОДМВР - Пловдив Васил Костадинов пред мен персонално заявява, че в границите на месец Рангел ще бъде в България. Най-вероятно те имат повече информация, която не е публично притежание, само че той ще бъде тук ", изясни кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.



Вижте повече в директното включване на Галена Паскова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР