Напрежението в Кьолн расте след смъртта на българче в немска

...
Напрежението в Кьолн расте след смъртта на българче в немска
Коментари Харесай

След смъртта на 4-годишната Селин: Родителите съдят болницата в Кьолн за небрежност

Напрежението в Кьолн пораства след гибелта на българче в немска клиника. Родителите на 4-годишната Селин упрекват лекарите в немарливост и ще съдят болничното заведение. Готвят се и нови митинги.
Снимка: btvnovinite.bg

Малко преди Бъдни вечер, 4-годишната Селин подвига висока температура. Майка ѝ Вероника незабавно я води в незабавното поделение на Клиника „ Порц ам Райн”.
Смъртта на 4-годишно българче изкара стотици на митинг в Кьолн Семейството на дребната Селин упрекват лекарите за случая
„ Там ми споделиха, няма нищо на детето, това е температура единствено и тя ще спадне с един нурофен, да се прибирам у дома. Но не ѝ взеха проучвания. И ни отпратиха за вкъщи”, сподели опечалената майка.
Снимка: btvnovinite.bg

На Коледа детето се утежнява и още веднъж отиват в същата болница. Оттам ги препращат към друга клиника поради остра белодробна зараза. Правят незабавен дренаж на белия дроб на детето.

„ Влязохме вътре в интензивното и докторът сподели – не, сърцето ѝ спря. Не желаех да имам вяра в това, молех се до последно, желаех детето ми да е живо. Последните ѝ думи бяха: Мамо, доста те обичам”, спомня си Вероника.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не можахме да ѝ дадем Коледния подарък. И просто нямам думи! Разочаровани сме доста тук от лекарите!!!”, съобщи Нурджан Сашев, татко на умрялото дете.
Бащата на умрялото в Кьолн дете: Лекарите споделяха единствено „ Алес окей! ” Нурджан Сашов ще съди тези, които счита за виновни за гибелта на щерка си
Семейството живее от 12 години в Кьолн и са здравно обезпечени. Водили са детето на постоянни прегледи и не са подозирали, че има белодробни проблеми. Трагичният случай събира над 800 сънародници пред клиниката на митинг. Жалби и сигнали до всички институции праща тяхна близка.

„ Пуснах тъжби за второ разглеждане в Министерство на здравеопазването да се огледа още един път аутопсията на Селин. Те ми потвърдиха, че другата седмица ще дойдат специалисти от Берлин, с цел да потвърдят втората аутопсия и тогава ще ни дадат цялата информация”, съобщи Диана Фичел, родственик на почерненото семейство.
Снимка: btvnovinite.bg

Семейството се заканва идващият митинг да бъде доста по огромен. „ Първо започваме да съдим докторката и персоналната лекарката на Селин, която сподели, че има подозрения за белодробна зараза, само че никакви ограничения не са подхванати за това! Просто единствено подозрение. Добре де, като има подозрение, да беше направила нещо. Нали по тази причина си дала клетва ти?!”, съобщи още Нурджан.

И двете клиники, в които детето е било признато, отхвърлиха коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР